Djurrättsaktivist misstänkt för mordbrand

En 21-årig djurrättsaktivist som sen tidigare sitter häktad för flera olaga hot mot bland annat pälshandlare misstänks nu för fler brott. Bland annat är han misstänkt för det helt oacceptabla attentatet mot McDonalds i Scandinavium i Göteborg i juli och för olaga hot mot två djuruppfödare i Skaraborg.

Den typen av hot som djurrättsaktivister ägnat sig åt vad det gäller pälsdjursuppfödare, pälshandlare, pälsaffärer, mordbränder som den mot McDonalds och utsläpp av minkar är metoder som inte är acceptabla i detta demokratiskt samhälle eller när det gäller minkarna för naturens och djurens skull. Det förefaller mig däremot klart att det kan förekomma olämpligheter och djurplågeri minkfarmar, men de får angripas med andra metoder än de som vissa djursrättsaktivister valt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

2 Replies to “Djurrättsaktivist misstänkt för mordbrand”

  1. Jag delar väl uppfattningen att det ska vara olagligt att bete sig så. Men har du tänkt på det ur djurrättarnas perspektiv? De anser ju att djur har samma värde som människor, eller iaf nästan samma värde. I ett samhälle där det t.ex. var tillåtet att elda med arabiska barn så skulle jag nog kunna ta till våld och hot mot de som sysslade med det. Det är ju så det känns för djurrättarna.

    1. Ja, det grundläggande problemet är ju faktiskt att en del av dem anser att djur har samma rättigheter som människor. Men det är en lite annan diskussion som jag inte ämnar föra just här. Men det kan kanske bli ett framtida inlägg.

Kommentarer inaktiverade.