Hur nån kan tro på Muller övergår mitt förstånd

Victor Muller måste vara världens mest övertygande fifflare, skojare och lurendrejare. En sol och vårare med utomordentlig kapacitet och total förmåga att dupera både vanligt folk såväl som banker och politiker. Kanske är några betalda för att hålla med honom också.

Det är uppenbart att Saab Automobil är konkursfärdigt, borde i konkurs och biltillverkningen läggas ner för gott. Det är uppenbart att det vore helt oansvarigt och orimligt att låta Victor Muller och andra ta ut jätteersättningar från ett företag utan pengar. Det är uppenbart att det vore fel att godkänna en rekonstruktion för Saab Automobil. Men samtidigt är det uppenbart att Victor Muller kan fortsätta slå dunster i ögonen på anställda och andra. Karln måste vara en gudabenådad säljare som kan sälja vad som helt till vem som helst. Även saker som i praktiken inte finns. Bilföretaget Saab Automobil och de bilar man inte tillverkar.

Sätt Saab i konkurs. Lyssna inte på sol- och våraren Victor Muller.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. 14:18 Ingen rekonstruktion blir det. Det torde betyda konkurs. Eller så blir det överklagan till hovrätten. DS

Advertisements
  • Anonym

    Det förefaller som dimridåerna, de vidlyftiga löftena, den nästintill övermänskliga positivismen från Muller har varit av så stora proportioner att han förmodligen trott på hela soppan själv till slut. Han måste besitta någon form av störning, serie bokstavskombinationer eller vad det nu är för att kunna dupera så många under så lång tid. I allt det tragiska med SAAB-resan och alla som mister jobben – inte minst alla underleverantörer – så kan man inte låta blir att fascineras av en sådan märklig person som Muller. Var tillverkar dom sådana? Inte i Trollhättan i alla fall.

    • Nog måste Muller var en speciell människa på nåt sätt. Inget tvivel om det.

  • Pingback: Perspektivlöst om Saab från Rossana Dinamarca | gusart – poesi & politik för ett hållbart liv()