Svår spårvagnsolycka i Göteborg

En svår spårvagnsolycka inträffade idag i Göteborg, En spårvagn körde med stor kraft in i en annan stillastående spårvagn vid Beväringsgatan i Kviberg. Skadorna blev omfattade och minst två personer är allvarligt skadade, dock ska ingen vara livshotande skadad. Total finns enligt uppgifter 27 skadade. Olyckan har orsakat omläggningar av spårvagnstrafiken samt ersättningsbussar på linjerna ut mot Kortedala och Bergsjön, mellan Bellevue och Allhelgonakyrkan. Från Allhelgonakyrkan i Kortedala till Komettorget i Bergsjön kör spårvagnar i skytteltrafik.

Det är svårt att förstå hur olyckan kunde inträffa. Alternativen är i princip bara två. Föraren i den vagn på linje elva var ouppmärksam, observerade inte den stillastående vagnen eller observerade den försent. Alternativet är ett tekniskt fel, men en del vittnesmål uppger att vagnen började bromas strax innan krocken. En del tyder alltså på den mänskliga faktorn, men det är ännu svårt att säga om det verkligen är så. Rimligtvis bör föraren i den vagn som körde på vara en av de mer allvarligt skadade med tanke på hur fronten på vagnen ser ut på de bilder som finns vilket lär betyda att det dröjer innan han kan höras. Därmed  lär också svaret på vad som orsakade den svåra olyckan vänta på sig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements