Två dagar till den 11 september och virrpannorna vaknar

Det är två dagar kvar tills 10-årsdagen av terroristattackerna mot World Trade Center i New York och Pentagn i Washington. Det har lett till att virrpannor och galningar krupit ut ur sin hålor. Diverse seriösa och oseriösa bombhot duggar tätt.  Till den senare kategorin hör säkerligen bombhotet mot Norrbottens-Kuriren och Norrländska Socialdemokraten i Luleå. Visserligen ägde Sveriges värsta terroristdåd genom tiderna, Sveriges värsta terrorbrott, rum i just Luleå och var riktat just mot en tidning där. Det var attentatet mot Norrskensflamman, utfört av högerextremister precis som de flesta terrorbrott i Norden (om än inte i Europa) brukar vara.

Vad det gäller hotet som har samband med New York är det oklart om det är allvarligt menat eller också ett oseriöst hot. Oavsett vilket kommer det från en galning och oavsett vilket så får terrornojan i USA återigen en helt oproportionerligt stor magnitud. USA är ett av de land som är minst drabbat av terrorism i världen, ändå är man ett av de nojigaste och mest hysteriska länderna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements