Bilbränder i Snipen

Allra längst ner i sydväst i Göteborgs kommun, på gränsen till Kungsbacka kommun och Onsala-halvön, ligger Snipen. Det är känt som ändhållplats för vissa busslinjer och platsen för två restauranger, en svindyr lyxrestaurang och en kinakrog. Det är inte direkt ett fattigt område utan snarare motsatsen. Det är ett av Göteborgs mer välbeställda områden. Natten mellan fredag och lördag var det någon som satte eld på fyra bilar på pendelparkeringen i Snipen, en parkering som ligger på Kungsbackas sida av gränsen.

I det närliggande Kullavik, ett annat välbeställt område, eldades en moped och en tidningsbunt upp i samma veva. Polisen tror de olika händelserna har samband med varandra. Det går ju knappast att förklara sådan här dåd i sådana välbeställda områden med socialt missnöje, främlingskap och hopplöshet. Istället kanske det är så att de mer välbeställda ungarna vill vara lika ”fräcka” som de fattiga i Tynnered eller Backa. Eller är det kanske några smartingar från Tynnered eller Kobbegården som bestämt sig för att elda upp rikas bilar istället för sina grannars?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements