Ingen bomb, inget motiv, inga vapen, okända misstänkta

Frågan är faktiskt om det överhuvudtaget finns någon vettig anledning till det senaste tillslaget från Säpo och Nationella insatsstyrkan i Göteborg. Jag vet ju ur det varit förut när de jagat terrorister eller fått för sig att någon varit terrorist i Göteborg. Det har alltid saknat all form av substans.

Exempelvis som när man jagade en gulhårig tysk terrorist på Schillerska gymnasiet år 2001 och utsett alla oss som var på skolan för en rad övergrepp. Den gången ansåg dock Säpo att det inte fanns nån gulhårig tysk terrorist på skolan, men göteborgspolisen och insatsstyrkan ingrep ändå. Det fanns förstås ingen gulhårig tysk på skolan.

Eller när man förra hösten under stort buller och bång grep 4 palestinier i Göteborg. 3 misstänkta och en som egentligen bara skulle höras som vittne. Naturligtvis var alla oskyldiga. Gemensamt med det nu aktuella gripandet var att bomb saknades, inga vapen förekom och motiv saknades. Samt det faktum att polisen var mycket förtegen om vad som egentligen inträffat. Den gången hade inget inträffat och inget var heller planerat att inträffa. Jag får samma känsla nu.

Intressant?
Bloggat: K & Å, Röda Malmö, Jinge, Peter Andersson,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Uppdatering 16:24: Tre personer är nu anhållna som misstänkta för förberedelse till terrorbrott. 18:18. Nu är det fyra anhållna.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

5 svar på “Ingen bomb, inget motiv, inga vapen, okända misstänkta”

  1. Vad vet du som inte vi andra vet?
    ”Gemensamt med det nu aktuella gripandet var att bomb saknades, inga vapen förekom och motiv saknades.”
    Du måtte ha en himla bra källa…

    1. Om det hade hittats en bomb hade vi fått reda på det. Om det hittats vapen hade Säpo sagt det. Att det var så när palestinierna greps förra hösten är ju helt klarlagt.

Kommentarer är stängda.