Terrormisstänkta är fyra unga göteborgare

De fyra misstänkta för att ha förberett terroristbrott vid Klippan i Göteborg är samtliga från Göteborg och är tidigare dömda för brott. Något som snarast tyder på en koppling till kriminella gäng än politisk aktivitet.  De är dessutom unga:

  • Man, 23 år, ogift, folkbokförd i Västra Frölunda.
  • Man, 24 år, ogift, folkbokförd i Bergsjön.
  • Man, 25 år, gift, folkbokförd i Gamlestan.
  • Man, 26 år, ogift, far till ett barn, folkbokförd i Angered.

Det finns med all säkerhet ingen koppling till högrextremism. Huruvida de verkligen planerat något dåd av något slag verkar mera höljt i dunkel och som jag ser det är det ytterst tveksamt om Säpo verkligen har nåt gångbart på dem. Förutom avlyssning då. Vi vet att Säpo misstolkat sånt många gånger förr. Både bland kurder (Palmemordet, Ebbe Carlsson-affären) och palestinier (gripandena för terroristborrt i Göetbrog för ett år sen.

Vi vet också att samtliga som varit misstänkta för terroristbrott i Göteborg udner senare år har varit falskeligen misstänkta. Detta gäller såväl två åtalade somalier som de palestinier som greps i höstas. Det är inte ett brott att ha haft kontakt med organisationer som al-Shabaab,  Hamas eller PFLP. Jag finner stor anledning att tro att Säpo är ute i ogjort väder även denna gång.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!

Ett Svar på “Terrormisstänkta är fyra unga göteborgare”

Kommentarer är stängda.