På lördag kväll brinner Älvsborgsbron i Göteborg

Lördag kväll var den 10 september och natten till den 11:e september. Rubriken, fast med tiden utsatt, var reklam för en föreställning som skulle äga rum klockan 10 på kvällen (och också ägde rum, bilden) Vad tror ni händer om en säkerhetspolis utan verklighetsförankring och utan verklighetskontakt, med terrorism i sinnet och en mängd fördomar om muslimer vid avlyssning får höra ett antal somaliska ungdomar upprepa ovanstående fras. Eller om de skickar SMS till varandra med den lydelsen? Jag vet vad som händer i ett sånt läge. Säpo tar till storsläggan och griper 4 oskyldiga personer. 4 personer från Göteborg grep också natten till den 11 september misstänkta för förberedelse för terroristbrott. Ännu har inga bevis för deras skuld presenterats. Inte ens några bevis för att nåt terroristbrott planerats överhuvutaget.

Det man också undrar är ju varför Säpo överhuvudtaget har avlyssnat dessa, vad det verkar, ganska typiska småkriminella unga män utan några kända kopplingar till islamism överhuvudtaget. Efersom fler av dem enligt uppgift ska vara från Somalia kanske de har åkt dit nån gång, kanske till och med varit i nåt av al-Shabaabs träningsläger. Men sådant är inte olagligt enligt svensk lag och enligt tidigare domar. Det kan dock vara en nog så klar anledning för Säpo att avlyssna någon. Men därifrån till att gripa någon för förberedelse terrorbrott är vägen lång och för att undvika de ständiga misstag Säpo tycks göra i sådana här sammanhang bör man nog fundera på att omstrukturera eller lägga ner organisationen som sådan. med så låg trovärdighet som Säpo har så är organisationen helt meningslös. OCh för varje nytt misstag minskat trovärdigheten ännu mer.

Och så länge inga hållbara bevis presenteras, så länge inga bomber eller vapen kan visas upp, så är det senaste gripandet av 4 personer i Göteborg natten till lördagen att betrakta som felaktigt. Ett nytt misstag och misslyckande från Säpos sida.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements