Måltavla Vilks?

Media spekulerar nu friskt i vem som Säpo anser att de fyra unga männen i Göteborg är misstänkta för att ha planerat mörda. Medias främsta kandidat är Lars Vilks som visserligen inte alls befann sig i Göteborg lördagen den 10 september. Han var alltså inte på Göteborgs konstbiennal och inte ute vid Röda Sten, varken i konsthallen eller nån annan stans. Men visst kan det vara så att männen i samtal och telefonsamtal uttryckt en vilja att döda Lars Vilks. Något som säkerligen många i detta land gjort när Lars Vilks burit sig extra provocerande eller extra dumt åt.

Men samtidigt ska vi komma ihåg att det inte offentligt presenterats ett enda bevis på att de unga männen hade något våldsdåd i tankarna, än mindre några bevis för att de tänkte mörda någon och absolut inga bevis för att de tänkte mörda Lars Vilks. Att i samtal, i telefon eller i verkligheten, ha uttryckt att man vill döda Vilks är inget som helt bevis på att man planerar att göra det. Inga vapen har presenterats, inga bomber, inga sprängämnen. Kort sagt finns det i nuläget inget som tyder på att något brott faktiskt har planerats.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Måltavla Vilks?”

  1. Detta ditt inlägg om måltavla Vilks förstår jag är ett skämt, eller?
    Bara misstanken om att utländska människor skulle attackera en Svensk person, I SVERIGE, ska naturligtvis leda till omedelbar utvisning!  Vi ska absolut inte tillåta att det kommer islamister eller nazister till oss och dessutom HOTAR Svenska medborgare. Skamlöst, fullständigt hutlöst.
    Ställ upp för Vilks, vakta hans bostad, engagera dig för yttrandefriheten.

Kommentarer inaktiverade.