Säpos övergrepp

Förra året greps 4 personer för terroristbrott i Göteborg. Det var ett felaktigt gripande och de släptes alla. De gripna var helt oskyldiga till något som helst brott och någon som helst terroristverksamhet. Nationella insatsstyrkan stormade in i deras hem med dragna automatvapen, hotade dem och deras barn. Det handlar om ett grovt övergrepp. Hur det kan upplevas har jag beskrivit i ett inlägg om vad som hände mig på Schillerska gymnasiet år 2001. Det är mycket påfrestande och det får konsekvenser för restan av livet.

Säpo eller polisen i Göteborg har inte på något sätt bett de oskyldigt gripna förra året om ursäkt. Inte heller har det erhållit nåt skadestånd eller den hjälp man bode få när man utsatts för den här typen av övergrepp. Det allra värsta är dock att Säpo tycks ha gjort samma sak igen. I Göteborg grep man 4 unga män för en vecka sen på mycket lösa grunder. Först var de misstänkta för terroristbrott, en för förberedelse till mord, men en blev inte ens häktad. Det kommer att sluta med frisläppande av alla misstänker jag och så står vi där med ett nytt övergrepp från Säpos sida. Sådant här är allvarligt då det skadar människor för livet och riskerar att skapa de terrorister som inte fanns.

De två övergrepp jag beskriver är ock inte de enda från Säpos:s sida de senaset åren. Det finns ytterligare minst ett. De tre somalier som greps och hölls häktade under lång tid för att sedan frikännas helt. Det är mycket allvarligt med den här typen av övergrepp från en säkerhetstjänsts sida. På lång sikt mycket allvarligare än en och annan terrorist att ha en säkerhetstjänst som begår övergrepp och saknar verklighetskontakt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements