Dåligt omdöme av Rossana Dinamarca

Rossana Dinamarca åker flygplan och taxi när hon förflyttar sig mellan sin hemort och riksdagen i Stockholm. Detta trots att det finns fungerande och passande kollektivtrafik både mellan Trollhättan och Stockholm såväl som mellan flygplatsen i Bromma och centrala Stockholm. Det finns ingen som helst anledning att flyga och sen också ta taxi. En tågresa till Stockholm C  och en kort promenad till riksdagen vore ju mycket smartare och bättre. Det finns naturligtvis också situationer där flyg kan bli nödvändigt, men knappast så mycket som Dinamarca utnyttjar det.

Att visa ett så uppenbart dåligt omdöme som Dinamarca gjort visar att Vänsterpartiet kan få uppenbara problem med henne som partiledare. Dåligt omdöme i klimatfrågan är inte lämpligt för en vänsterpartiledare som jag ser det.  Och det kan ju också innebära dåligt omdöme i andra frågor. Att vara hemma mer med barnen är faktiskt inte ett hållbart argument i sammanhanget.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Nja, jag vet inte, jag… I Riksdagen skall det ju sitta representanter från hela landet – även Trollhättan – och Riksdagen ska ju helst utgöra ett hyfsat demografiskt genomsnitt av hela landet – även Trollhättan. Om nu en småbarnsmamma från Trollhättan blir invald i Riksdagen, får man nog ta det onda med det goda, är jag rädd. I synnerhet som järnvägstrafiken i det här landet är så opålitlig som den ju faktikst är.
  Tänk så här i stället: Rosana Dinamarca åker tåg. Tåget blir stående sex timmar p g a nedfallen kontaktledning (mycket ovanligt). Dagis i Trollhättan stänger, Rosana Dinamarcas barn blir utslängda, ingen hämtar dem.
  Vad blir DNs rubrik, tror du? ”V-politiker lämnade sina barn på gatan”? Jag skulle tro det.
  P.S. Annie Lööf åker ju mutbil från Volkswagen, har vi fått veta, men vad åker t.ex. Maud  Olofsson? Det lär vi inte få läsa i DN.

  • Snälla du. Det är inga större problem att åka tåg i Sverige. De flesta tåg kommer i tid. Mycket snö stoppar också flyget vet du.

   Barnen har nog en far också, tror du inte det? Som tar hand om barnen när Rossana Dinamarca inte är hemma. Det finns verkligen inget vettigt skäl för henne att åka flyg.

   • Anonym

    Och det vet du, för du vet förstås allt om Rosana Dinamarcas hemförhållanden..?

 • Pingback: Het mot nysvenskar i DN? « Gotiska Klubben()

 • Ingemar Berntsson

  Dessa exceptiella resvanor beror på arrogans och anvarslöshet  av Dinamarka… Detta kan ingen förneka!

  • Nej, jag tror inte det beror på arrogans och ansvarslöshet. Däremot anser jag att det handlar om dåligt omdöme och att hon inte tänkt efter ordentligt.

 • Lars Persson

  Bra skrivet Svensson! Kan inte annat än att hålla med. Desvärre är priset att bo i trollhättan och arbeta i Stockholm att man får offra familjetid. Hon bränner definitivt hennes möjligheter till partiledare och visar bara att hon har ett borgarhjärta innanför proletäransiktet hon visar upp. Hoppas nu att Sjöstedt kliver in och visar vilken kapacitet han har så att han tar hem fajten om partiledare. Jag tror att han är vänsterns enda hopp…

 • Anonym

  Det är mycket lättare när andra betalar. Precis som vänstern i övrigt.
  (Men andras pengar har en tendens till att ta slut – citat M Thatcher…)
  Sen som svar @almaviva : Hon var inte tvingad att ta tjänsten eller?

 • Synd att Dinamarca bär sig åt så här. Det försämrar hennes chanser att bli V:s nya partiledare. Hon skulle annars bli de borgerligas bästa valarbetare. Inte nog med att hon är full av extrema vänsterfloskler, detta grundskott mot allt vad miljömedvetenhet innebär vore ett extra plus som skulle öka chanserna att vi ska få behålla den bästa regering Sverige haft på årtionden.

 • Anonym

  Visar att vänstern också vill bli som företagsledare och andra överbetalda viktiga personer-om de får.
  Miljön tål inte dessa excesser! Far väl!

 • Men snälla ge er! Det snabbaste tåget från Trollhättan till Stockholm tar 4h. Då blir det TVÅ BYTEN på vägen! Alternativt får man åka tåget ner till Göteborg för att byta där och åka upp till Stockholm. Man har i alla fall minst ett byte.
  En resa med Golden Airs Saab 340 tar 55 minuter från Trollhättan till Bromma. Järnvägen i Sverige är uppbyggt för att man skall kunna ta sig i nord-sydlig riktning. Inte väst-östlig! Det här är verkligen storm i ett vattenglas!

  • Hon åker knappast varje dag så 4 timmar är inget problem som jag ser det.

   • Nej, men hon åker fram och tillbaka en gång varje vecka. Det är nästan en hel arbetsdag som går bort på att hon skall sitta på tåget per vecka. Tid som hon kan använda till vettigare saker! Och det är inte samma sak att ”försöka” arbeta på tåget som att sitta på kontoret och göra detsamma! Det gäller att utnyttja de transportmedel som är smartast för den specifika resan. Och tåg är verkligen inte det från Trollhättan till Stockholm! Då hade det varit värre om hon rest Landvetter-Arlanda, för då hade hon inte tjänat någon tid i förhållande till Göteborg C-Stockholm C.

    • Det gäller för alla eller i alla fall de flesta riksdagsmän som bor på annan ort. Arbetsdagen för resa eller intjänandet av tid alltså. För göteborgare tar resan tre timmar, för skåningar 4-5 osv. De flesta flyger inte ändå.

 • Jag kan inte låta bli att undra över vad din egentliga orsak till bashandet av Dinamarca beror på. Vet du hur lång tid det tar att åka tåg från Trollhättan till Stockholm? Kortaste resvägen tar 4 timmar och en kvart från station till station. Då är hon ändå sen till jobbet på riksdagen eftersom hon tidigast kan vara på centralen klockan halv tio. Detta leder till att hon måste åka på söndag kväll för att vara på jobbet i tid. Alltså måste hon, än mer än vad en riksdagsledamot redan gör, försumma sina barn. Ska inte småbarnsföräldrar kunna vara riksdagsledamöter? Ska man inte kunna bo på platser med lite sämre miljövänliga kommunikationer om man vill vara riksdagsledamot? Du är ju ofta ganska förnuftig så vad har du egentligen emot Dinamarca?

  • 4 timmar, det vet jag. Vad är problemet? Hon åker ju knappast varje dag. Jag har uppfattningar om Dinamarca och hennes politiska ståndpunkter, men det är en intern angelägenhet för V. Jag kritiserar henne för det som är offentligt. Inte mer än så. Jag tycker inte hon ska flyga eller åka taxi. Och även om hon flyger till bromma kan hon ta bussen därifrån

 • Men du tycker alltså att hon ska försumma sina barn ännu mer och åka en dag tidigare för att hinna fram? Att hon kan ta bussen från Bromma håller jag med om men i övrigt är det en nattmössedebatt.

  • Det är inte att försumma sin barn att vara borta från dem. Kvantitet är inte detsamma som kvalitet.

   Man kan dessutom lösa sådant genom att man regelbundet byter av med en ersättare. En vecka jobbar Dinamarca, en vecka går ersättaren in osv. Lösningar finns som är bra för Dinamarca, bra för miljön och förmodligen bar för hennes barn också.

   Jag håller med dig om att det inte är speciellt viktigt, men min uppfattning är ändå att hon visar brist på omdöme.

   • Är du medveten om att du använder samma argument som manliga bolagschefer använt sig av i årtionden? 😉 Dessutom är det felaktigt. Kvalitet förutsätter viss kvantitet eftersom brist på kvantitet gör kvaliteten lidande då umgänget i allt för hög grad blir präglat av stress, krav och dåligt samvete.

    • Din uppfattning är att det är felaktigt. Jag delar inte den. men du har rätt i att en viss grundläggande kvantitet krävs för en god kvalitet. Men utöver det finns inget samband. Ökad tid över en viss gräns behöver inte innebära god kvalitet. Då har förälderns personliga egenskaper betydligt större betydelse.

     Det är fullkomligt oväsentligt och ovidkommande vad bolagschefer har sagt genom tiderna. Om vi exempelvis skulle följa ditt resonemang fullt ur (större kvantitet ger större kvalitet) så skulle det innebära att det bästa för barnen vore minst en hemmaförälder på heltid. Det resonemanget är ju inte rimligt och jag håller alltså inte med.

     • Fel slutsats om vad det i förlängningen skulle leda till. Främst därför att kvantitetsbegreppet då skulle slå över åt andra hållet och leda till en isolationssituation för barnet. Ännu mer om man hårddrar det till sin ytterlighet, att båda föräldrarna är hemma jämt med barnet.
      Det är balansen som skapar kvalitet men för att alls uppnå balans behövs först ett tillskott av kvantitet. Om man då har tre kvällar och tre mornar och två hela dagar tillsammans med sina barn istället för två av vardera samt endast en hel dag så är det en 50 %-ig ökning av kvantiteten vilket sannolikt kan borga för en än högre ökning av kvaliteten.

     • Alltså är du överens med mig att det inte finns ett rakt samband mellan kvalitet och kvantitet. Bra. Förstår inte varför du invände från början.

     • Nej inget rakt samband men avsevärt mycket mer samband än du påskiner. Undanflykter som främst är till för att slippa ta ansvar för att umgås med sina barn går jag inte på.