Wall Street ockuperat – protest mot kapitalism och fåtalsmakt

I Grekland har man ockuperat torg som protest mot regeringen, nedskärningar och sparpaket. I Spanien har man ockuperat torg och skapat en stor rörelse som lokalt organiserar sig mot nedskärningar, sparpaket och nyliberala reformer. Även i andra länder har det förekommit enstaka protser mot den nyliberala politisk agendan och till slut var det också dags för protesterna och ockupationerna att nå ett av världens viktigaste finansiella centra, Wall Street i New York, USA:

On 13 Jul 2011, the group Adbusters released this call: Occupy Wall Street!

In Solidarity, and as a response to this call, a planning group was formed [occupywallst.org], and an info sharing site established. The participation of every person, and every organization, that has an interest in returning the US back into the hands of it’s individual citizens is required.

Our nation, our species and our world are in crisis. The US has an important role to play in the solution, but we can no longer afford to let corporate greed and corrupt politics set the policies if our nation.

We, the people of the United States of America, considering the crisis at hand, now reassert our sovereign control of our land.

Solidarity Forever!

Ockupera Wall Street är en protest mot kapitalets makt, mot fåtalets makt över flertalet. En protest mot det fåtal som orsakat den kris som världen just nu är inne i och som startade 2008.

Mer: We are the 99%, Adbusters, NYCGA,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Och här i Sverige väljer socialdemokraterna att inte ta det minsta vara på missnöjet utan lägger istället fram en budget som vore den skriven av Folkpartiet. Det är så man vill gråta.

 • niklas nabbing

  Även i Sofia Bulgarien pågår protester, men av en annan anledning dock.
  Intressant att inga svenska media uppmärksammat detta över huvud taget.
  Kanske något för dig att skriva om.

 • Jamen vi får väl sätta igång och protestera här i Sverige också! GB, USA, Spanien, Grekland så varför inte Sverige? Förresten så länkade ‘La Revolution Tunisienne’ (FB) en video från USA idag. Den här permanenta krisen kanske vänder upp och ner på hela nyliberalismen..

  Det tog DN två veckor att få tummen ur och skriva några rader om Wall Street-ockupationen och då kallas det för ”ovälkomna gäster”. Ovälkomna gäster är ju rasister och andra odemokratiska typer.

 • leif sodergren

  Det är bara SVT som skrivit något vettigt om vad de kallar AMERIKAS NYA REVOLUTION. Jämfört med miljontals amerikanare lever vi svenska i en lyxtillvaro och jag tror inte att vi kan sätta oss in i vad som hänt där i all synnerhet som ingen reporter här  rapporterar på ett djupare sätt vas som hänt i de olika delstaterna efter förra valet då republikanerna fick en majoritet — till exempel om mängder av antifackliga lagar som tillkommit i år samt en mängd lagar som gör det svårare eller nästan omöjligt (mest för demokrater) att rösta. För att inte tala om anti-abortlagstiftning. Just dessa ämnen borde verkligen intressera svenskar. 
  Jag tror att många journalister lyssnar på FOX och CNN och tror att det räcker. 
  http://viktortrappsteg.blogspot.com/2011/10/folkets-mikrofon.html