Knivmord i Frölunda

En man i 40-årsåldern har blivit knivmördad utomhus i Frölunda på morgonen idag. På Näverlursgatan precis vid Frölunda Torg. Enligt vitten hade han parkarbetarkläder på sig och det hade även mördaren:

En äldre kvinna som bevittnade händelsen berättar för gp.se:

– Det var två män, båda klädda i orange parkarbetarkläder, som kom ihop sig. Det var en yngre och en lite äldre. Plötsligt vände sig den äldre och stapplar iväg mot torget. Där föll han ihop, förklarar kvinnan.

Enligt uppgift skall då ytterligare ett antal män i samma arbetsmundering ha anslutit. En av dem skrek högt:

– Ta fast den djäveln.

Gärningsmannen rusade i samband med norrut, mot Frölunda Kulturhus.

Det är ovanligt att knivmord sker utomhus, det vanliga är att en full man mördar en full kompis när de sitter och super tillsammans i en lägenhet.

Polisen är förtegen om vad som hänt i Frölunda och det är oklart varför de två männen råkat i bråk och varför det fick en så tragisk och våldsam utgång.

Uppdatering 17:40: Två personer har gripits och anhållits för händelsen. En 30-åring är anhållen för mord alternativt dråp och en annan man är anhållen för grovt skyddande av brottsling.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Det är märkligt att GP skriver att det verkar vara en ”uppgörelse”. Jag tycker snarare att den tillgängliga informationen tyder på att två personer på en arbetsplats blivit osams och att det slutade väldigt illa. Men uppgörelser nuförtiden kanske inte handlar om att kontrollera illegala marknader utan om vem som betalt vad till kaffekassan?

    • Jag funderade också över det märkliga ordvalet. Det finns ju så lång ingenting som tyder på nåt annat än ett bråk om nån petitess som spårat ur.