E6 avstängt i ett dygn – några tips om alternativa vägar

Motorvägen genom Bohuslän kommer på grund av tankbilsexplosionen i Kareby att vara avstängd i minst ett dygn i bägge riktningar. Eventuellt öppnas dock trafik med ett körfält i vardera riktningen i morgon bitti Det finns dock ett antal alternativa vägar att köra.

Vid Rollsbomotet kan man ta av och köra gamla E-6 genom Kareby och förbi Ingetorpssjön där John Hron mördades av nazister. Motorvägen kan man köra på i Kode igen. Från motet i centrala Kungälv kan man köra västerut och sen norrut mot Solberga och Jörlanda för  att ta sig ut på motorvägen i Kode eller Stora Höga alternativt fortsätta till Stenungsund och Tjörn/Orust på kustvägen. Vill man åka från Göteborg till Stenungsund kan man också köra 45:an till Lilla Edet och sen Västerlandavägen till Ucklum och sen söderut på gamla E6 en liten bit för att sen köra till Stenungsund. Ett alternativ är Romelandavägen på Bohussidan av älven.

Om man ämnar sig från Göteborg till Uddevalla, norra Bohuslän och Norge finns flera alternativ. 45:an till Lilla Edet och därifrån Hjärtumsvägen över till Grinneröd och Ljungskile, där man kan köra på E6 igen. Den vägen går rakt igenom Sveriges sydligaste vargrevir, Bredfjällsreviret. Eller så fortätter man 45:an till  Trollhättan och sen därifrån till Uddevalla.

Explosionen i Kareby orsakades av allt att döma av en krock mellan en lastbil och en tankbil. Tankbilens förare saknas och är med all sannolikhet död (uppdatering: han är bekräftad död)

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements