En tredje bil inblandad i tankbilsolyckan på E6?

Det verkar i alla fall polisen tro då man söker efter en vit skåpbil. Detta då fler vittnen uppger att de sett en sådan bil köra om tankbilen precis i samband med olyckan:

Samtidigt som tankbilen närmade sig den stillastående DHL-lastbilen ska en vit skåpbil ha kommit fram bakifrån och påbörjat en omkörning.

– Ett vittne berättar om en vit skåpbil eller pick up som kör om tankbilen vid olyckstillfället. Vid omkörningen ska föraren av tankbilen ha gjort en undanmanöver åt höger. Han kan ha blivit distraherad, säger Johan Ågren förundersökningsledare vid trafikpolisen som nu är mycket angelägen om att få tag i föraren av skåpbilen.

Ett annat vittne säger till GP i går att han såg en vit mindre bil, eventuellt av japansk modell, köra om tankbilen omedelbart före explosionen.

– Ena belysningen var sönder och den åkte vidare utan att stanna. Han hade bokstavligen eld i baken, säger vittnet som själv satt i en bil framför den vita bilen och åkte förbi olycksplatsen bara några sekunder före explosionen.

Polisen menar vidare att tankbilen aldrig krockat med lastbilen som stod i vägrenen, utan lastbilen har blåsts ur av explosionen. Istället har tankbilsföraren tappat kontrollen över sitt fordon som då kanske vält och exploderat. Något som enligt Freddy Welle från  Transportarbetareförbundet är lätt hänt med flytande last.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Uppdatering 12:38: Polisen har fått kontakt med föraren av den vita skåpbilen. Det finns inga misstankar om brott i samband med olyckan.

Advertisements