Sverigepresidenten för Outlaws MC anhållen

I torsdags kväll greps en grupp personer med anknytning till Outlaws MC. De greps efter att polisen fått ett tips om indrivning av skulder. Totalt är 6 personer misstänkta för utpressningsförsök, tre från Uppsala, en från Sigtuna, en från Gävle och en från Sandviken. Den sistnämnde är den 36-årige Sverigepresidenten för Outlaws MC och han är också anhållen som misstänkt för vapenbrott:

Måltavlan en 29-årig man.

Men gänget stoppades av polis i Bomhus strax före midnatt.

– Man griper personerna och vissa tillhyggen påträffas i bilen, säger kammaråklagare Christer Sammens, som ännu inte vill uttala om motivet till pengakravet.

Gripandena av Outlawsmedlemmarna ledde till att polisen beslutade sig för att hämta in Sverigepresidenten, den 36-årige Sandvikenbon.

Vid husrannsakan hos honom ska det ha upptäckts skjutvapen, vilket gör att han förutom utpressningsförsök misstänks för grovt vapenbrott.

– Väldigt konstigt. Är man Sverigepresident så ska man väl slippa få händerna smutsiga på det här viset? säger en polis.

Klart är att 36-åringen tidigare varit mån om att ha ”rena” händer. Han har ett vanligt jobb i Sandviken och är ostraffad i tingsrätten.

Om presidenten i Outlaws MC befinns skyldig till brott är det ett hårt slag mot Outlaws MC. Tidigare har nämligen en annan ledande medlem dömts till 10 månaders fängelse för misshandel och övergrepp i rättssak. Denne man, en 33-åring från Hofors, var tidigare ledare för det Bandidos-anknutna gänget Solidos MC.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Sverigepresidenten för Outlaws MC anhållen”

Kommentarer inaktiverade.