Det är alltid nån som dör under älgjakten

Varje gång det är älgjakt så är det alltid nån jägare eller nån annan människa som dör. Det kan vara mord, vådaskott eller en olycka av annat slag. Som i år vid Smörmyr utanför Örkelljunga där en jägare från Klippan i 40-årsåldern tycks ha ramlat ner från ett jakttorn och dött:

Polis Jesper Bengtson i Örkelljunga uppger att jägaren ingick i ett jaktlag och gick ut strax före sextiden på morgonen. Efter det hade ingen kontakt med honom.

– Mannens sambo tog sig ut till tornet och där påträffade hon honom vid halvettiden liggande med ansiktet nedåt.

Det tycks inte heller vara det enda fallet av problem med män i norra Skåne som tappar kontakten med omgivningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Tag 100 000 människor, vilka som helst. Undersök hur många som ännu lever efter en månad. Antagligen så har någon ramlat ner från en stege eller ett tak och slagit ihjäl sig.

  Detta har inget med älgjakt att göra, och det är rätt märkligt att allt som skulle hända under älgjakten skulle vara jaktens fel. Kanske även mord, rån och skottlossning i städerna kan härledas till älgjakt i din alternativa verklighet?

  • Vem har påstått att det är jaktens fel? Inte jag i alla fall.

   Han hade inte ramlat ner från tornet om han inte varit ute på jakt. Inte heller hade tjejen i Norrland blivit mördad om det inte varit älgjakt eller mannen i Småland skjuten om det inte varit älgjakt. Så ett visst samband finns det nog ändå.

   För övrigt anser jag att älgjakten behövs och är riktig.