Mediehets mot Juholt

Håkan Juholt har enligt min uppfattning gjort fel vad det gäller bidraget för dubbel bosättning. Om det är ett brott eller inte har vi dock ännu ingen aning om.

Jag är förövrigt säker på att i stort sett alla politiker begått ett eller annat fel av olika slag och en del politiker har dessutom begått brott eller varit misstänkta för brott (exempelvis handelsminister Ewa Björling som eventuellt gjort sig skyldig till svartbygge). Jag jan inte se att Juholts eventuella brott skulle vara värre än handelsministernas. Hon får ju dessutom sitta kvar utan någon hetsjakt från media så Håkan Juholt bör kunna fortsätta som politiker och socialdemokratisk partiledare även om han nu misstänks för brott. Även om jag inte tror att så kommer att bli fallet.

Att det hetsas mot Håkan Juholt men inte hetsades/hetsas mot Ewa Björling i media beror förstås på att borgerlig media vill ha en svag socialdemokrati och därför uppmärksammar socialdemokratiska övertramp, brott och felaktigheter mer än borgerliga politikers. En politisk agenda, som inte behöver vara medveten hos varje inblandad journalist men definitivt är det hos tidningars ledningar, styr helt enkelt hur media agerar. Socialdemokratisk media som hetsar mot Håkan Juholt är för sin del i händerna på en falang inom socialdemokratin som inte gillar Juholt. Det finns flera sådana.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, Approximation, Peter Andersson, Röda Berget, Bjereld, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

18 Replies to “Mediehets mot Juholt”

 1. Det är en milsvid skillnad: Ewa Björling har inte berikat sig olagligt med hjälp av offentliga medel, emedan Juholt olagligt har roffat åt sig av skattemedel, dvs de svenska medborgarnas pengar. 

  1. Ewa Björlings hus blev avsevärt mycket mer värt genom att hon bröt mot lagen. Så visst har hon berikat sig genom sitt svartbygge.

   Det är u nuläget inte fastslaget om det Juholt gjort är ett brott eller inte och så vitt jag vet har inte Björling heller dömts, trots att det handlade om ett svartbygge. Dvs ingen vet om Juholt gjort nåt olagligt. Omoraliskt? Kanske. Felaktigt. Definitivt.

 2. Alltså det är ju vansinnigt eg – både Reinfeldt och Borg har anlitat svart arbetskraft, men hey mediedrev där? Nope.

  Tycker det är oerhört klantigt och tråkigt av Juholt och hans stab dock, dom borde fångat upp det här långt tidigare.

 3. Hahahaha. Anser du att det endast är borgerlig media som släppt ”hundarna lösa”? Under vilken sten befann sig du när de nyinrättade borgerliga statsråden 2006 hängdes ut av borgerlig media?

 4. Men det var väl Aftonbladet som kom med avslöjandet? Mig veterligen så är det en tidning på vänsterkanten…

 5. Socialdemokraterna har som varumärke; HEDERLIGHET och REDBARHET. Man kan inte säga att Harvard-Olof, Godsägar-Persson eller Toblerone-Mona har bidragit till att stärka varumärket; svenska folket är trötta på just (S)-politikers myglerier (medan man, antagligen av ständig vänsterpress närmast förväntar sig detta av så kallade höger politiker). Politik handlar dels om trovärdighet, dels om att förmedla svenska folkets tillgångar,… att försnilla (eller misstänkas försnilla) skattepengar är synnerligen illa, ens om det är inom gråzonerna, ens om det är bara lite klipp och klistra,eller skatteplanering (eller Schymanns lägenhetsfaffärer och skattefusk)..
  Romarna sade; Ceasar får inte misstänkas, inte ens Ceasars hustru får misstänkas,…
  Juholts varumärke ”den som räddar partiet efter Mona” och hans trovärdighet är idag förbrukat, frågan är när Svensson inser detta. Och vem som kommer efter?
  Tyvärr (!) ställs högre krav på socialister just i ekonomiskt/skattehänseende än borgarna, det är inte förvånande, de har själva sett till detta genom att försöka framstå just som ”moraliskt” högre stående i skattefrågor; det är bara att inse att det inte är så,.. vilket nu blir den läxa som svenska folket följer. En uppslitande debatt säkert. Att döpa detta till ”mediahets” eller att skylla ifrån sig på att ”borgarna gör minsann likadant” (mitt citat) enligt ovanståpende är kontraproduktivt och visar att man inte förstått sitt eget varumärke.  

 6. Det har varit en helt galen hets. Från vissa källor får man uppfattningen att det inte finns ordentliga regler alls. Det verkar som Sveriges politiska klimat blir mer och mer likt USA där politikerna måste vara ”perfekta” aldrig gjort några fel alls i sina liv.

 7. Visst är det ett drev. Riksdagens förvaltningstjänst sa redan för en vecka sen att de inte skulle kräva pengarna tillbaka eftersom det inte fanns något stöd för detta. Det visar att Juholt inte brutit mot något regelverk.

  http://www.rod.se/juholt-har-f%C3%A5tt-160-000-kronor-f%C3%B6r-mycket

  Han har fyllt i blanketter där han uppgett både sitt och sin sambos namn och lämnat fälten om penga ersättning *blanka*. Det innebär att det är riksdagens förvaltningstjänst som själva bestämt hur mycket pengar de tycker han ska ha. Och han har accepterat det. Att starta ett drev på detta och skrika om ”rofferier” är rena vansinnet.

  Då kan vi jämföra med Centerpartiledaren som helt och hållet kommit undan med ett liknande beteende.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13556876.ab

Kommentarer inaktiverade.