Misstänkt bomb i Rosenbad

Ett försändelse, ett brev eller ett paket som kommit till regeringskansliet Rosenbad har väckt säkerhetspersonalens misstankar. Polisens bombgrupp ska efter undersökning ha fått indikationer på att det verkligen rör sig om en sprängladdning. Rosenbad har evakuerats och ett stort område  har spärrats av. Enligt en del uppgifter ska det förekomma en misstänkt bomb på UD också.

Om det handlar om en eller flera brevbomber är det en gammal svenska uppfinning (en av många) som kommit till heders på hemmaplan igen. Den som uppfann brevbomben var nämligen en svensk uppfinnare, Martin Ekenberg. För övrigt verkar ju det hela, om det nu är allvar, vara något som skulle kunna vara inspirerat av terroristdådet i Norge.

Eventuellt kan det röra sig om gåvor från Uruguays president. I alla fall uppger en del media det. I så fall är det ju falskt alarm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements