Förbud mot mc-västar stoppar ingen brottslighet

Förbud mot mc-västar är ett sånt där meningslöst förslag som läggs av politiker för att de ska verka handlingskraftiga. Ett västförbud har ingen som helt verkan gentemot brottslighet. Ett bevis för det är att de flesta kriminella nätverk, gäng och brottsliga individer i Sverige inte har några västar.  Västförbud är alltså helt meningslöst ur den aspekten. Enda möjliga effekten av ett västförbud är att man kanske ibland kan känna sig mer bekväm på krogen om man nu brukar frekventera samma krogar som Hells Angels eller Bandidos MC:

Västförbud är helt skådebröd utan någon som helst effekt på brottslighet och kriminalitet. De politiker som föreslår detta vill vinna lätta poäng. Något man inte kan göra på de åtgärder som verkligen behövs för att minska (en redan liten brottslighet), nämligen minska arbetslösheten, satsa mer pengar och resurser på förskola, skola och fritidsverksamhet. Skapa ersättningsnivåer för socialbidrag, sjukkassa och a-kassa som man kan leva på.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements