Ingen gripen för skottlossning på Andra Långgatan

Strax efter kockan två på natten till lördagen sköts en man ner på Andra Långgatan. Enligt tidiga uppgifter så skedde skottlossningen på Club Maxim, en porrklubb på gatan. Men enligt uppgifter i GT så var det i sexbutiken XL-shoppen som ligger bredvid porrklubben skottlossningen skedde:

Klockan var tio över två, natten till i går.
Mannen hade varit inne i XL-shoppen, som ligger vägg i vägg med sexklubben Maxim, en halvtimme när de maskerade männen plötsligt rusade in.
Mannen befann sig då längst inne i butiken.
Ytterligare en kund fanns i lokalen.
En av de maskerade männen stannade vid ingången för att vakta. De andra två närmade sig snabbt kunden som uppehöll sig längst ner i butiken.

[…]

Mannen hörde flera smällar, som när en batong slår mot glas.
– Det lät likadant som när de krossar rutor med en sån där batong, men de hade nog ljuddämpare på vapnet. Jag tror de avlossade fem skott, för det var fem hylsor som låg här.
Innan männen försvann från platsen hoppade en av machetemännen över disken.
– Jag vill ha hårdisken, hårddisken, krävde han.
Det var där bilderna från övervakningskamerorna rullade in. Men den maskerade mannen fick aldrig med sig hårddisken.

Den skjutne mannen är känd av polisen sen tidigare och ska ha hörst av polisen. Polisen är dock mycket förtegen om det inträffade. Vad som är uppenbart är att det handlar om en uppgörelse i den undre världen. Därmed är det inte direkt förvånande att ingen är gripen. Den andra på ett para dagar. För i torsdags knivhöggs en man vid Chalmers studenthem i en annan uppgörelse. Även id et fallet är mannen känd av polisen. I det fallet så pratar inte offret med polisen så det är uppenbart att det handlar om en uppgörelse bland de göteborgska gangstergängen.

Eftersom de två händelserna inträffade med bara två dagars mellanrum funderar man ju på om det finns nån koppling mellan dem. Bägge två inträffade i områden där gangsteruppgörelser hör till ovanligheterna. Något som kan tyckas underligt när det gäller Andra Långgatan med alla porrklubbar och sexbutiker, men så är det faktiskt.

När det gäller Club Maxim och XL-shoppen så finns det kopplingar gällande ägandet. Huvudägare för Club Maxim är en person vid namn Sven Gunnar Andersson. Han är också delägare i Miljö & Bygg i Gbg KB. Huvudägare i det bolaget är Peter Mikael Hansen Heby som också är huvudägare i XL-shoppen. 2006 utsattes XL-shoppen (då Cahjohuset) för ett sprängattentat genom en inkastad handgranat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements