Misstag bakom bomb mot café vid Masthuggstorget?

Tidigare har det funnits ett café på Engelbrektsgatan med namnet Greenwich. Det ställets ägare hade med stor sannolikhet kopplingar till kriminella kretsar i Göteborg och var också tillhåll för en del ljusskygga typer. Emellertid är Greenwich Coffe & Food som det hette mer exakt stängt och existerar inte längre.

Om det nu sprängda kafét vid Masthuggstorget vid namn Greenwich Coffe & Salad har något med det tidigare stället på Engelbrektsgatan att göra är okänt, men den nuvarande ägaren av kafét vid Masthuggstorget har nyligen tagit över det och hade ingenting med stället på Engelbrektsgatan att göra. Troligen inget med kriminella nätverk och gäng att göra heller.

Oavsett vilket så verkar det som om fiket vid Masthuggstorget sprängts på grund av ett misstag. Antingen har man sammanblandat stället med det gamla fiket på Engelbrektsgatan nära Avenyn eller så har man missat fiket vid Masthuggstorget bytt ägare.

Branden vid Arendals gård har fömodligen också kopplingar till händelserna på Andra Långgatan och dessutom till tidigare händelser i Backa. Kafét (eller kafét på Engelbrektsgatan) ska innan det bytte ägare ha ägts av en bror till den som äger Arendals gård. Det betyder att dåden har koppling till Backagänget och Bandidos

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Jonas Thorngren

  Hur vet man vad som är sant och inte? Vi kan alla läsa på Flashback…

  • Killarna på Flashback har kanske läst min blogg. Så brukar det vara ibland. Jag är snabbare än de är. Exempelvis var det så med mordet på Erik Dahlbergsgatan. Jag var den förste som kunde göra kopplingen till Naserligan. Strax efter fick killar på flashback fram namnet.

   Jag vet vilka personer som ägde cafét på Engelbrektsgatan och deras koppling till han som äger Arendals gård. Jag vet att de har samband med skjutningarna i Backa.

   Jag vet inte om cafét på Engelbrektsgatan har något med stället på Masthuggstorget att göra eller vem den nuvarande ägaren är. Enligt GP har han dock inga kopplingar till de kriminella gängen.

 • Pingback: Biljakt och mordförsök på Hisingen | Svensson()

 • Pingback: Varken Göteborg eller Malmö har stora problem med våld eller gangsters | Svensson()