Var det ett annat barn som dödade 4-åringen i Ljungby?

Eller kanske rättare sagt, ett annat barn som orsakade 4-åringens död? I så fall ligger det ju nära tillhands att det handlar om ett större syskon. Mycket obehagligt och tragiskt i så fall.

En vuxen man, en 32-åring, har nu också trätt fram och berättar om att många andra barn jagat 4-åringen mot skogsdungen där han senare hittades död. Men om denne vuxne man nu var på platsen varför ingrep han då inte mot de andra barnens uppenbar trakasserier av den lille 4-åringen? Otroligt oansvarigt beteende som i mitt sinne innebär att 32-åringen indirekt medverkat till att 4-åringen är död. Om man ser något som är uppenbart fel bland barn ska man som vuxen ingripa. Allt annat är nonchalans och oansvarighet.

Frågan är också var 32-åringen var under sökandet efter 4-åringen? Deltog han? Höll han sig undan? I så fall varför? 32-åringens roll i historien kanske är större än bara vittnets? Eller snackar han bara skit? Han kanske inte ens var där?

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Uppdatering 16:12: Det verkar nu som om polisen arbetar utifrån teorin att 4-åringens död orsakades av ett annat barn eller flera andra barn.

Advertisements
 • Martin J

  Jag gillar inte trenden att folk uttalar sig om vem som är skyldig innan polisen har gjort sitt jobb. Det är både onödigt och hjälper en ev skyldig person mer än det hjälper till utredningen.
  Men ingen verkar bry sig över hur svårt det är att utreda idag när halva Sverige tror de är polisen till hjälp med sina spekulationer.

  • Anonym

   Tänkte kommentera samma sak, fast inte lika skarpt. Tänkte trycka på det olämpliga i att spekulera om vittnen. Vittnen är något vi bör vara rädda om och man bör verkligen hålla inne med sina spekulationer om vittnen, det finns så många orsaker för folk att vara rädda för att träda fram och vittna, man bör inte späda på i den änden.

   Varför inte ingripa? Barn uppvisar ofta jägare – byte lekar, ingen som har haft barn nyligen(alltså minns) skulle reagera på sådant beteende, barn arbetar på en annan tidskala, det tar 2 sekunder att gå från såta vänner till ”han skall dö!”. Själva premissen för spekulationen är falsk.

   • Nej, den är inte falsk. Det är inte direkt så att jag är okunnig om vad jag pratar om. Han borde ha ingripit. Det anser han ju själv också.

  • Vem har uttalat sig om det? Jag tror att det är ett annat barn. Det finns många att välja på. Det är inte att peka ut någon. Även syskonen är ju 6 stycken. Bara det är också många. Men jag tror det är en slags olycka också.

 • Anonym

  Att misstänkliggöra en ”32-åring” eller det oskyldiga barnets syskon gör inte barnet levande igen. De rasistiska kommentarerna som florerar på nätet är skamliga. Låt polisen göra en utredning och visa att de för en gångs skull kan lösa ett brott och inte rutinmässigt låter det bli uppklarat genom stämpeln ”Brott kan ej styrkas” som vi ha tvingats vänja oss vid.

  • För mig är det uppenbart att 32-åringen inte agerat som det åligger en vuxen människa. Vad rasism har med saken att gör har jag ingen aning om. Helt irrelevant vad det gäller denna blogg. Polisen vet redan hur mordet (kanske riktigare att säga dödsfallet) har gått till, vilken typ av mördare det handlar om, men inte vem.

 • Anonym

  Jeg synes det er dårlig å dømme en persons gjerninger. Dere vet ikke hvordan dere hadde opptrådd i den situasjonen, og da blir det feil å kritisere en annen for deres handlinger. Men jeg er enig i at det kanskje kunne hatt et annet utfall om 32-åringen hadde gjort noe for å hindre trakasseringen. Men det får vi jo aldri vite..

  • Jo, jag vet hur jag hade uppträtt. Jag var som 9-åring inblandad i en liknande situation där jag räddade ett annat barn från att dödas av andra barn. Jag vet hur jag som vuxen agerar i krislägen och jag vet att jag alltid bryr mig. Jag vet att jag hade stoppat barnens bråk och trakasserier mot andra barn.

 • Pingback: Som förväntat - ett annat barn dödade 4-åring | Svensson()