Är försvarsanställda att likställa med gangsters?

Det är välkänt att US-amerikanska soldater smugglar knark från Afghanistan till olika centralasiatiska delstater, till Europa och till USA. Länder där det finns US-amerikanska baser. På det sättet blir de US-amerikanska soldaterna en kugge i en lång kedja av brottslighet, kriminalitet, smuggling och gangsters. De är väl oftast inte medlemmar i nåt kriminellt gäng själva, men de tjänar pengar på gangstergängens verksamhet.

Nu verkar det nästan som om de svenska soldaterna som tjänstgjort i Libyen (egentligen på Sicilien) agerat på samma sätt. Man tycks a smugglat stora mängder gods från Sicilien hem till Sverige med försvarets transportplan. Mycket av det man kan köpa billigt på Sicilien är sådant som maffian smugglat in i landet, som tillverkats extremt billigt i Kina och där ingen betalat nån skatt eller tull nånstans. Svenska försvarsanställda bidrar på det sättet till att gangsters på Sicilien tjänar pengar. Det gör inte svenska soldater till medlemmar i gangstergäng, men onekligen till brottslingar. Om historien nu är sann alltså.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Vad jag läst så verkar det handla om små mängder varor. Antagligen skulle det inte ha betalats tull på föremålen ändå eftersom Italien är en del av EU. Möjligen att någon skickat hem stora mängder sprit då, men det återstår att se. Jag misstänker lite höna av en fjäder här.

    För övrigt, om de köpt föremålen på legala marknader och affärer på Sicilien, kan man då beskylla dem för att ha bidragit till att maffian tjänat pengar? I så fall skulle väl alla som handlar någonting på Sicilien stödja maffian?

    • Ja troligen har du rätt. Men är det extremt billigt och på öppna marknaden är det nåt skumt. Det gäller även superbilliga handverktyg här hemma. De kommer från camorran.