Kaffe och magnecyl kanske ger mig ett längre liv

Storkonsument av kaffe och av acetylsalicylsyretabletter (värktabletter som kan förkortas ASA, Magnecyl, Bamyl, Aspirin, Treo etc) så stoppar jag i mig saker som enligt flera studier motverkar cancer och en del annat. Kaffe innebär att jag minskar risken för att få prostatacancer ganska rejält. 6 koppar om dan minskar risken med 60%.

När det gäller värktabletter så har jag periodvis migrän ganska ofta. Ibland också vanlig spänningshuvudvärk. Då käkar jag rejält med värktabletter. De enda som har någon som helst smärtstillande effekt på mig är just ASA. tidigare är det känt att ASA motverkar hjärtproblem och nu har det kommit en studie som visar att dessa vanliga värktabletter förmodligen minskar risken för tarmcancer.

Med tanke på min konsumtion av kaffe och värktabletter borde detta innebär att jag förmodligen ökar chansen att leva längre och i god hälsa ganska rejält bara genom att använda mycket värktabletter av rätt sort liksom genom att dricka mycket kaffe.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Försiktig med acetylsalicylsyran, jag älskar verkligen treo men tar det försiktigt, en jag känner var så förtjust i denna dryck att den till slut gav honom astma och det gynnar inte långt liv. Men han drack flera glas om dagen.

    • Ja det kan gå många veckor utan att jag tar några värktabletter, men sen måste jag göra det under kanske en vak varje dag. det kan lätt göra magen orolig också. Dessutom får man blåmärken mycket lättare.