600 000 hackerattacker mot Facebook varje dag – en bagatell

Riktigt så många attacker mot min blogg är det inte. Man varje dag utsätts bloggen  för något inträngningsförsök och de allra flesta dagar utsätts min blogg för överbelastningsattacker. Något som ibland kan få laddningen av bloggen att ta lite tid. Webbhotellet har inte kunnat lösa problemen, även om man under senare tid agerat mycket bättre än tidigare och tillmötesgått mig på ett sätt som man som kund har rätt att kräva. Det är svårt att skydda sig från olika typer av attacker och jag gissar att det är något man får leva med.

Vad det gäller Facebook så kan man ju tycka att 600 000 attacker varje dag är väldigt mycket. Men det är 1 miljard (1 000 000 000)  inloggningar på den populära sajten varje dag så 600 000 är trots allt en försvinnande del, det är faktiskt inte ens 1 promille. Inte direkt något att bli speciellt upphetsad eller upprörd av.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements