Har danske näringsministern Ole Sohn varit KGB-agent?

Skulle inte tro det. Inte mer än vår egen Lars Ohly. Att Ole Sohn, idag medlem i Socialistisk Folkeparti (SF), omfattat en del märkliga och odemokratiska stalinistiska uppfattningar under sitt tidigare politisk liv när han var medlem i Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) är helt sant, liksom att han var välvilligt inställd till Sovjet. Därom råder inget tvivel. Men de allra flesta som hyst och hyser sådana åsikter är inte KGB-agenter på något sätt. Det har bara hyst eller hyser konstiga och förvirrade uppfattningar om vad som är demokratiskt och vad om inte är det.

Att Ole Sohn nu är med i en pro-kapitalistisk regering och medlem i SF tyder nog ganska säkert på att mannen ändrat sina politiska ställningstaganden något. Jag är dock tveksam till om han blivit anhängare till demokrati. Ur min synpunkt handlar det bara om att han valt att ge stöd till ett annat politiskt och ekonomiskt system där en liten elit har den mesta makten. Det är inte heller så värst jättedemokratiskt även om livet i detta system är bättre än vad det var i Stalins Sovjet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Har danske näringsministern Ole Sohn varit KGB-agent?”

  1. Hade han inte tagit emot pengar av KGB? Det var väl den ömma punkten. Vad folk tycker och tänker är fritt men att ta emot pengar av en fiendes underrättelsetjänst är ett grovt lagbrott.

    När det gäller Stasi-filerna som gallrats ut av SÄPO och CIA innan de forskats på är jag helt övertygad om att flera betydande svenska politiker, journalister och annat patrask gjort sig skyldiga till  högförräderi. Den som jag främst misstänker är OP. För att slippa spekulationer måste SÄPO och CIA ta fram originaldossierna och inte som nu bara servera oss småfiskar. Tvätta byken en gång för alla.

    1. Finns så vitt jag vet inga belägg för att han tagit mot pengar av KGB. Däremot tog säkert DKP emot pengar av Sovjet en gång i tiden.

    2. Olle, i den senaste boken om Stasi listas väl vilka i Sverige som tog emot pengar från Stasi? Inte med namn, men med yrkeskategorier. Jag tror att det totalt för hela Sverige var 1-2 journalister som tog emot pengar från Stasi. Inte något särskilt stort hot alltså.

Kommentarer inaktiverade.