Victor Muller vill att Saab överlever årsskiftet

Victor Muller som tillskansat sig miljoner och åter miljoner genom sitt engagemang i Saab Automobil har synpunkter att GM stoppar Youngman och Pang Das köp av Saab i Trollhättan. Det är som jag ser det totalt ointressant vad Victor Muller tänker. Det enda han är intresserad av är att Saab överlever så länge som det behövs för att ingen ska kunna spåra eller räkna ut var alla pengar man inte betalat till leverantörer och långivare egentligen tagit vägen.

Samma intressen har den som genom lån finansierat Victor Mullers investering i Saab, Vladimir Antonov. Om det är så att han tvättat svarta pengar genom Saab och Saabs finansieringskarusell så har han stort intresse av att det ska gå att dölja hur all transaktioner egentligen gått till. Så kommer det förmodligen också att bli.

Resultatet för Victor Muller och Vladimir Antonov blir att de tjänat stora pengar på Saab-cirkusen på andra långivares, på bidragsgivares och leverantörers bekostnad. För de anställda i Trollhättan blir resultatet att de blir utan jobb. De har helt passivt lagt sina öden i andra händer och egentligen inte gjort ett dyft själva för att lösa situationen. De har litat på sol och våraren Victor Muller, odugliga näringsministern Maud Olofsson (som numera ersatts av Annie Lööf) och svamligt underdåniga fackliga företrädare och lokalpolitiker.

Intressant?
Bloggat: Annarkia, K & Å, Jinge,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements