Nazister ställer in Salemmarsch

En försvagad nazistiska rörelse ställer i år in den marsch man genomfört i Salem under 10 års tid. Under de senaste åren har marschen krympt för varje gång vilket måste betraktas som ett rejält misslyckande.I ett försök att förbättra sina möjligheter att visa upp sig och att synas tänker en del nazistiska grupper istället försöka demonstrera i centrala Stockholm den 10 december. Något som då naturligtvis kommer att mötas av motdemonstrationer som sannolikt är mycket, mycket större än en patetisk nazistmarsch. Samlar nazisterna 100 personer så samlar antirasister ett par 1000 som exempelvis vid invigningen av moskén i Kvillestaden i Göteborg tidigare i år.

Den 10 december är det också Nobelfestligheter i Stockholms stadshus så det ser ut att bli en jobbig dag för polisen.

Demonstrera mot rasism den 9 november.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Grattis till mig själv på födelsedagen. Om jag hade haft en önskelista hade detta stått högst på den!

  Folk oroar sig för hur världen skall se på oss när de demonstrerar i Sthlm. Jag oroar mig inte, stolt kan vi visa upp för världen en tynande högerextremism omringad av tusentals som är för tolerans och jämlikhet.

  • Anonym

   Tittar man på saker som synen på icke-troende, kvinnliga rättigheter och behandlingen av homosexuella så kan man kanske tycka det är lite märkligt att symbolen för toleransen och jämlikheten i detta fall råkar vara just en moské….

   • Anonym

    I detta fallet? Nej, du menar i det exempel som Anders nämner? Vissa klarar tänka längre än näsan och se till motiv, ser man till de båda gruppernas motiv så har man inga problem alls med det, så det märkliga är en produkt i ditt eget sinne. Ta dina guilt by association argument och kör upp dem…

    • Anonym

     Eftersom mitt relativt trevliga svar på ditt fula personangrepp verkar ha censurerats bort är nog den här diskussionsmiljön lite väl mycket ”proletarietets diktatur” för att det ska vara lönt att säga något mer om saken.

 • Pingback: Rasism, rasism och rasism | Svensson()