Släpp de fängslade i Röda Sten-fallet fria

Den 10 september i år greps fyra unga män av Säpo för misstankar om terroristbrott. En släpptes snart, men tre blev häktade. Dock inte för misstanke om terroristbrott utan för misstanke om att de förberett ett mord. Åklagaren i målet är mycket tystlåten och vägrar i princip att säga nånting om målet, men det mesta tyder på att det egentligen skans bevis för att de tre skulle ha förberett nånting överhuvudtaget. Det enda vettiga är förmoligen att omedelbart släppa em fria och lägga ner åtalet och utredningen.

Säpo har återigen begått ett av sina misstag. Det tycks hända med stor regelbundenhet i just Göteborg och innebär ett oacceptabelt lidande för de som berörs. Med tanke på Säpos regelmässiga misstag och övergrepp i Göteborg borde kanske en utredning av Säpo startas. Nåt står inte rätt till i den organisationen och har kanske aldrig gjort det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anonym

  Mord är det absolut allvarligaste brottet vi har och du tycker automatiskt vi ska släppa dem för att du inte fått läsa i tidningarna om hur det går? Har de här människorna överhuvudtaget diskuterat att döda Lars Vilks för en jävla rondellhundbild så förtjänar de allt obehag man kan tänka sig, såna människor ska inte vara i samhället.

 • Anonym

  Saknas bevis begår åklagaren tjänstefel om hon försöker omhäkta männen, jag tror knappast det är fallet. Däremot kan en del utredningar ta mer tid än andra, det lär exempelvis ta några månader till innan Malmöskytten åtalas trots massiv bevisning. Det tar helt enkelt tid att sammanställa allt material ibland.

  • Det är ju inte direkt första gången nån blir häktad/omhäktad utan hållbara bevis. Vi har också de förra året häktade palestinierna. I samband med Göteborgskravallerna hölls en person häktad i mer än ett halvt år för att sen släppas helt fri. Spekerödsfallet är ett annat fall där en man var häktad utan hållbara bevis osv. Han frikändes i rätten. Det är hur vanligt som helst.

   Sen är det inte åklagaren som häktar någon. Det är domstolen. Åklagaren begär häktning, domstolen beslutar om häktning.

 • Anonym

  Eftersom det inte längre handlar om terrorbrott är det ju extra märkligt att Säpo inte överlämnade ärendet till polisen,som är klart bättre rustade att utreda förberedelse till mord.