Hets mot Iran

I DN och annan media pågår en verkligt knäpp hets mot diktaturen Iran. Landets regim ifråga har i stort sett aldrig haft någon aggressiv utrikespolitik (med undantag av kriget mot Saddam Hussiens Irak) och utgör inte något hot mot några andra än sitt eget lands befolkning. Att påstå att Iran skulle anfalla/hota Sverige med kärnvapen som de inte har är mer än bisarrt. Det är sjukt och befängt. Det är ungefär samma sak som att skrämma upp folk för att en asteroid ska krascha in i jorden.

Det verkar som om svensk media agerar advokater för Israel och i förväg försöker rättfärdiga ett planerat eller tänkt anfall från Israel eller USA mot Iran. Om det handlar om något sådant så visar det hela också tydligt vilken makt i Mellanöstern som har en aggressiv utrikespolitik och överhuvudtaget bär sig åt på ett sätt som inte borde vara acceptabelt i det internationella umgänget länder och stater emellan. Israel. Och vilken stormakt i världen som har en aggressiv utrikespolitik. USA.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements