Hets mot Iran

I DN och annan media pågår en verkligt knäpp hets mot diktaturen Iran. Landets regim ifråga har i stort sett aldrig haft någon aggressiv utrikespolitik (med undantag av kriget mot Saddam Hussiens Irak) och utgör inte något hot mot några andra än sitt eget lands befolkning. Att påstå att Iran skulle anfalla/hota Sverige med kärnvapen som de inte har är mer än bisarrt. Det är sjukt och befängt. Det är ungefär samma sak som att skrämma upp folk för att en asteroid ska krascha in i jorden.

Det verkar som om svensk media agerar advokater för Israel och i förväg försöker rättfärdiga ett planerat eller tänkt anfall från Israel eller USA mot Iran. Om det handlar om något sådant så visar det hela också tydligt vilken makt i Mellanöstern som har en aggressiv utrikespolitik och överhuvudtaget bär sig åt på ett sätt som inte borde vara acceptabelt i det internationella umgänget länder och stater emellan. Israel. Och vilken stormakt i världen som har en aggressiv utrikespolitik. USA.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på “Hets mot Iran”

  1. Man kan väl inte direkt påstå att Iran hade en aggresiv utrikespolitik i kriget mot Irak heller. Det var de som blev anfallna. I vilket fall vet vi att det handlar om ren propaganda mot Iran, ändå sen 1979 har man sagt att det bara är några år kvar tills de skafar sig kärnvapen:

    http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2011/1108/Imminent-Iran-nuclear-threat-A-timeline-of-warnings-since-1979/Earliest-warnings-1979-84

    Samtidigt är de senaste rapporterna som alla tidningarna använder i sin hets egentligen baserade på flera år gamla uppgifter som redan förkastats av IAEA:s inspektör:

    http://www.csmonitor.com/World/Middle-East/2011/1109/Iran-nuclear-report-Why-it-may-not-be-a-game-changer-after-all

    En del saker i IAEA:s rapport är bevisligen fel, den forskare som påstås libba bakom Irans kärnvapenprogram arbetar inte ens med kärnfysik:

    http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MK11Ak02.html
    http://www.thehindu.com/news/international/article2615436.ece

    Enligt plogbilsrörelsen bevisar IAEA:s rapport t.o.m att Iran inte haft något kärnvapenprogram sen åtminstone 2003:

    http://www.lobelog.com/joseph-cirincione-iaea-report-shows-iran-has-not-made-decision-to-go-nuclear/

    1. Du har rätt om Irak-Irankriget. Men det skulle möjligtvis kunna tas som ett aggressivt beteende och därför kom jag med den brasklappen.

Kommentarer är stängda.