17 män med anknytning till Södertäljenätverket åtalas för dubbelmord

Större delen av ledande medlemmarna i det kriminella nätverk som går under beteckningar som Syrianska brödraskapet och Södertäljenätverket sitter för närvarande häktade. De är bl.a. häktade för inblandning ett dubbelmordett café vid Ronna Torg år 2010. De som mördades var 2 bröder, Eddie Moussa och Yacoub Moussa, till en ledare, Dany Moussa, i det kriminella gänget X-team i Södertälje.

Det brottmål som nu ska gå till åtal är det största mål som Södertälje tingsrätt någonsin haft och ett av de största mål som utretts av länskriminalen i Sörmland. Sammanlagt finns det 17 misstänkta,17 advokater, 8 målsägandebiträden, 25 målsäganden och 4 åklagare. Ett trettital poliser har utrett dubbelmordet,e tt mord som begicks 2009 och en lång rad andra brott.

Genom att större delen av Södertäljenätverkets ledande medlemmar sitter bakom lås och bom har alla brott som kan kopplas till organiserad brottslighet i Södertälje i princip försvunnit. Brottsligheten har dock inte försvunnit.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements