Familjen Paulsson in i styrelsen för Ikea

Fredrik Paulsson, son till en av de två bröder som är huvudägare i byggbolaget Peab, Mats Paulsson, har blivit styrelsemedlem i Ikeas moderbolag i Nederländerna, Ingka Holding BV. Sen tidigare äger Ikea-gruppen enligt media en aktiepost i Peab (2,9%). Men något sådant syns inte på Peabs hemsida. I styrelsen för Ingka Holding sitter också Göran Grosskopf. Det är den man som konstruerat de skattesmitarupplägg som Kamprad och Ikea, Rausing och Tetra-Laval med flera svenska kapitalister använder sig av.

Göran Grosskopf sitter också i Peabs styrelse så jag misstänker att vi snart får se ett liknande upplägg i Peab. Bristande moral och tveksamma affärer är ju inte heller nåt nytt när det gäller familjen Paulsson och Peab. Man har exempelvis anlita underleverantörer som har anknytning till Hells Angels och Erik Paulsson, Mats Paulssons bror, är misstänkt för mutor och ekonomisk brottslighet.

Intressant?
Borgarmedia: E24_1, 2, 3HD, DPS, RT,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements