Idag börjar Sveriges största gangsterrättegång

Rättegången mot 17 män med anknytning till Södertäljenätverket för en rad grova brott, inklusive mord, börjar idag. Den omgärdas självklart av ett omfattande säkerhetspådrag. Huvudåtalad kan man säga att den 31-årige Bernard Khouri är. En person som utpekats som ledande i Södertäljenätverket tillsammans med en annan man som idag är utomlands, Bülent Aslanoglu.

Bernard Khouri ska enligt polisen ha legat bakom samtliga tre mord och även mordförsöket på spelklubben Oasen i Södertälje. Han är också åtalad för flera fall av grov utpressning, människorov och grovt vapenbrott. Sammanlagt är tio män åtalade för inblandning i morden på tre män och i ett mordförsök. Allt detta hände på spelklubben Oasen i Ronna i Södertälje. En man ihjäl den 23 december 2009, därefter sköts bröderna Yaacoub och Eddie Moussa ihjäl den 1 juli i fjol, samtidigt som en tredje man skadades. En bror till dem är Dany Moussa, ledare i det konkurrerande kriminella gänget X-team i Södertälje. Denn ska ha varit det egentliga målet för dådet i december 2009.

Flertalet av de andra brotten som åtalet mot de 17 personerna gäller handlar om brott som drabbat vanliga människor, småföretagare som affärsägare och restauranginnehavare. Södertäljenätverkets tentakler sträcker sig dock mycket högre upp än till de personer som utpekas som ledare för den kriminella verksamheten. Det finns kontakter med politiker, med folk i idrottsföreningar och med företagare av olika slag. Dessa personer sysslar aldrig med nåt grovt kriminellt och ytterst sällan med nåt brottsligt överhuvudtaget:

Nätverket har ingen fast organisation och ledare. Men enligt analysen finns kontakter med personer högre upp. Här finns ”entreprenörerna” som aldrig dyker upp i brottsliga sammanhang.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements