Fifflaren Antonov

Del 7 av 16 i serien Ekonomiska fifflare

Vladimir Antonov, son till den gangsteranknutne Alexander Antonov, har formellt varit familjen Antonovs makthavare under senare år. Han har samarbetat med Viktor Muller i affärerna och spekulationerna med och kring Spyker och Saab. Affärer som i det mesta liknar rena fifflet för att snabbt och utan att begå brott tillskansa sig så mycket pengar som möjligt från underleverantörer, långivare och bidragsgivare.

Antonov har också kontrollerat ett mindre bankimperium i de baltiska länderna, Snoras Bank i Litauen och Latvijas Krajbanka i Lettland. Dessa banker håller nu på att krascha på grund av vad som ser ut att handla om att de utsatts för ett omfattande svindleri. Enligt myndigheterna i Litauen kan det handla om straffbar brottslig verksamhet. Vladimir Antonov är därför efterlyst. Misstänkt för bedrägeri och penningtvätt. I Lettland har direktören för Krajbanka gripits för brott och banken kommer sannolikt att stängas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Series Navigation<< Fifflaren och lurendrejaren Victor MullerHögerextremist, skattesmitare och fifflare får hjälp av Littorin >>
Advertisements

3 Replies to “Fifflaren Antonov”

Kommentarer inaktiverade.