Lokal kamp i Biskopsgården – Pantrarna

Pantrarna ställer krav på att man omedelbart bör slå upp portarna för nya fritidsgårdar och ge ungdomar en plats att vara på istället för att tvingas ut på gator och torg. Det har skrivits mycket om Biskopsgården, om bilbränder och ökande kriminalitet. Pantrarna ser inte det som ett separat fenomen utan ursprung utan den ökande kriminaliteten är en följd av den ökande ojämlikheten i samhället. Pantrarna tror inte på att öppnandet av en fritidsgård kommer lösa de stora problemen som existerar i Biskopsgården för när ungdomarna kliver ut ur fritidsgårdarnas portar så kommer de att mötas av det samhälle som så många gånger svikit dem.

En del av det missnöje som finns har fångats upp av kriminella gäng. Den organiserade brottsligheten har ökat i Biskopsgården och därför behövs det goda förebilder som kan fånga upp missnöjet som finns och förvandla det till något positivt.

Vi från Pantrarna menar att man inte hjälper någon eller förbättrar något genom att sätta eld på bilar utan man bör snarare ställa krav på politiker om man vill ha samhällsförändringar. Många av pantrarnas medlemmar studerar på universitet samtidigt som man är uppväxten i förorten. Vi tror på att vi kan vara förebilder för ungdomar och göra dom till förebilder för kommande generationer…

Precis som i fallet med Initativ Trygg Trapp i Bergsjön har Pantrarna uppnått visa framgångar. Enligt uppgift ska politikerna ha uttalat sig positivt om en ny fritidsgård och också ha avsatt pengar.

Intressant?
I media: GF1, 2, 3, 4SVT, Internationalen, SR, SP,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Kortedala - ett exempel på misslyckad stadsplanering | Svensson()

  • Anonym

    ”samhälle som så många gånger svikit dem.”
    Sveket består i en paranoid ängslighet för att ge dessa unga en grundläggande sund moral. Istället har det lyssnats och tyckts synd om dom så att de helt har förlorat respekten och tron på samhället. Det moraliska tomrum som lämnats har snabbt fyllts av en kriminell hederskodex som nu är så djupt rotad det är mycket svårt att fördriva.

    • Du svamlar. Det är inte svårt alls. Bara det finns jobb.

  • Pingback: Media och skottlossningar i förorten | Svensson()