Lokal kamp i Angered – för bra skolor till alla barn

Nätverket för Angereds kommunala skolor ordnar demonstration vid Blå Stället i Angereds centrum på onsdag 30 november kl 14, vilket är en timme innan Stadsdelsnämnden har möte och ska fatta beslut om nedskärningar (kallade omstruktureringar) i skolan. Det har tidigare varit en lång rad protester mot besparingspaketet i Angered med både demonstrationer och möten liksom föräldramöten med flera hundra deltagare.

Sparpaketet som det ser ut innebär en plan för ”omstrukturering” av samtliga skolor i stadsdelen. Två mindre skolor ska stängas och vissa får slå ihop eller bli av med vissa årskurser (stadier). I samband med demonstrationen har det också utlysts en skolstrejk på vissa skolor. Till detta initiativ har Nätverket för Angereds kommunala skolor inte tagit ställning utan hänvisar till att det är en fråga för de enskilda föräldragrupperna på olika skolor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements