Stora problem på grund av gårdagens storm

Gårdagens och nattens storm har orsakat en del stora problem såväl i Sverige som i DanmarkNorge och en del andra håll. Uppemot 80 000 människor är fortfarande utan ström elnätet vissa håll skadats svårt på sina håll, värst drabbat är som vanlig Eon:s när då det utan tvekan är det sämst underhållna. Eon är också det dominerande bolaget i Skåne så även det spelar förstås en roll.

I göteborgområdet liksom i Skåne har träd blåst ner och all tågtrafik söder om banan Göteborg-Kalmar har i princip varit och är till stor del fortfarande inställd då kontaktledningar rivits ner. Delvis ett resultat av minskad röjning av träd längs med järnvägen, dvs ett resultat av privatiseringar åtföljda av minskat underhåll. Ett pågatåg i Skåne krockade med ett träd och fick utrymmas i regnet och stormen. Färjetrafiken till Göteborgs södra skärgård har varit och är inställd, spårvagnstrafiken har stora problem av olika skäl och på vägarna har det varit besvärligt på grund av starka vindar, nedfallna träd och avstängda broar.

På mitt eget hus har några takpannor flugit av, men takpappen på uthuset klarade sig trots min farhågor om annat under gårdagen, men annars ser det mesta fint ut. Idag får jag gå upp och laga taket. Omd et inte blåser för mycket för då får det vänta.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Moberg, Annarkia, Kildén & Åsman,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements