Mordförsök på skola i Vallentuna

En vad det verkar maskerad man promenerade idag in på Vallentuna gymnasium och knivhögg en 17-åring flera gånger i ryggen. Det hela skedde i samband med att den knivhuggen skulle starta skolan för dagen. Med tanke på att gärningsmannen var maskerad  måste attacken ha varit planerad och det är sannolik inte ett vansinnesdåd. Den knivhuggne unge mannen har samma efternamn som de förra året mördade bröderna i Södertälje men om de är släkt eller inte är okänt. Sannolikt inte då bröder till den knivhuggne har namn som är muslimska medan familjen i Södertälje är kristen.

Eftersom det verkar ha varit ett planerat dåd så finns det vad jag förstår ingen egentlig anledning för andra skolor eller andra elever på den aktuella skolan att vara oroliga. Däremot är ju själva händelsen av sådan art att man blir uppjagad och orolig av att bara vara i närheten eller känna den knivhuggne.

Den knivhuggne är svårt skadad och har förts till sjukhus.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements