Rasism i Handbollsförbundet?

Ja, det är inte utan att man funderar på detta när man ser hur olika straff som dömts ut för två likartade förseelser. En spelare i RIK blev förbannad och klippte till en motspelare i en match mot Guif. Han fick sex månaders avstängning. Samma dag som beslutet om han avstängning togs så kom också ett beslut om en annan avstängning. Det fallet handlade det om en spelare i en lägre division, division 2 och en match mellan Cliff och Sikeå och att spelaren i fråga gett en motståndare fyra slag. Denne fick 5 matchers avstängning. Slagen var en del av större oroligheter under matchen vilket Handbollsförbundet ger som skäl till det lägre straffet i det fallet.

Handbollsförbundet menar alltså att det är bättre att man ser till att det blir ett rejält slagsmål om man nu vill slåss än att man bar slår en gång. En något underlig inställning kan man tycka och kanske inte det egentliga skälet till att Cliff-spelaren får ett lägre straff. Det faktum att RIK-spelaren heter Nacor Medina och Cliff-spelaren Robert Törnroos har säkerligen spelat en större roll. Med all sannolikhet har detta inte på ett medvetet sätt påverkat de som bestämt straffen, men omedvetet misstänker jag att fördomar och förutfattade meningar om invandrare har spelat en stor roll i det hårda straffet för RIK-spelaren Medina. Det är också rasistiska fördomar och förutfattade meningar som inneburit att ett rasistiskt och fascistiskt parti som Sverigedemokraterna kan ha ett visst stöd från en del samhällsmedborgare.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements