Göteborg: Solidaritetsaktion för Johan Persson och Martin Schibbye

Idag, tisdag den 6 november, är det en solidaritetsaktion för de två fängslade svenska journalisterna i Brunnsparken i Göteborg. Rättegången i Etiopien mot Martin Schibbye och Johan Persson har idag återupptagits och det är dags för försvaret att presentera sin syn. Det är nu första gången de ska få möjlighet att försvara sig mot anklagelserna.

Gruppen Frige Johan och Martin kommer i Brunnsparken att hålla kortare tal, dela ut flygblad, svara på frågor samt samla in pengar till rättegångskostnader. På plats är också Göteborgs Indiekör som sprider fin stämning i vintermörkret med indiefavoriter i nya, tighta och spännande tappningar.

Gruppen Frige Johan och Martin består av framförallt vänner och kollegor till Johan och Martin, och var initiativtagare till de två välbesökta manifestationer som hölls i Göteborg och Stockholm 7 oktober samt en aktion i Malmö. Torgmötet är en av alla aktiviteter för att få Johan och Martin fria.

Göteborgs indiekör har sedan 2008 bland annat sjungit i TV, radio, på Göteborgs Filmfestival och invigt Kulturnatta. Våren 2011 presenterade kören sitt tredje stora vårkoncept, Oceania, fyra föreställningar på anrika Bio Capitol i Göteborg som alla gav röst åt havet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements