Röda sten-åtalet en fars – lägg ner det och släpp männen fria

Tre män åtalas nu för att de ska ha planerat att mörda Lars Vilks. Det finns i åtalet inte en enda koppling mellan de tre männen och några mordplaner mot Lars Vilks. Hela åtalet bygger bara på fixa idéer som uppstått i hjärnvindlingarna på en åklagare och ho enskilda säkerhetspoliser. Det finns ingen substans alls.

De tre männen greps den 1o september på Centralstationen. Bevisen som åklagaren nu långt senar kunnat prsentera är i själva verket inga bevis alls:

– Männen hade i sin ägo början till en plan, nedskriven på A 4-papper, för att genomföra mordet på Lars Vilks. De hade sammanställt information om Vilks och hans göromål, säger Agnetha Hilding Qvarnström.

Männen greps i samband med en konstbiennal i Röda Stens konsthall, belägen vid Älvsborgsbrons fäste.

– De hade rekognoserat i och kring konsthallen, och var dessutom knivbeväpnade när de greps, summerar Hilding Qvarnström.

Ingenstans i stämningsansökan finns dock något som kan tolkas som om männen uttryckt en vilja att döda Vilks. Telefonavlyssning innehåller exempelvis bevis för att de planerat köpa en bil, att den ene planerat att köpa en kniv, och att de tre planerat att se sig omkring i området runt Röda Sten.

Det är visserligen olagligt att ha kniv på sig på stan, men knappast ett bevis på att man hyst mordplaner mot någon, allra minst Lars Vilks som ju inte ens var i Göteborg den aktuella dagen. Att nån varit ute och sett sig runt kring Röda Sten är heller inte ett bevis för nånting liksom inte heller knivköp, bilköp eller försök att hyra bil. Det finns helt enkelt inga som helst bevis för några mordplaner eller att de tre ens skulle ha planer på nåt annat skumt.

Det hela kokar istället ner till at vara en politisk rättegång, vilket ju inte är helt okänt i Göteborg. De tre åtalas helt enkelt för att de är muslimer eller kan tänkas vara muslimer. Vilket naturligtvis inte är ett brott. För att understryka att det är så är en del av åklagarens bevismaterial av sådan art att det inte har med fallt att göra överhuvudtaget. Taimour Abdulwahabs misslyckade terrordåd ingår till viss del i bevisningen trots att detta absolut inte har något som helst samband med de tre åtalade. mer än att de alla då kan misstänkas vara muslimer. Det är rena dumheterna att det skulle vara nåt bevis för nånting. Det understryker bara att det handlar om ett politiskt åtal. Att det förekommer hot mot Lars Vilks vet vi men det har ju ingenting med de tre åtalade att göra heller.

Det hela är ett politiskt åtal och Sverige tycks därvidlag inte vara ett dugg bättre än Etiopien där ett par svenska journalister står åtalade  nästan lika lösa boliner. Åtalet i Göteborg är en fars, men tyvärr en fars med tragiska och rasistiska inslag. Det enda rätta vore att lägga ner åtalet mot de tre i Göteborg och släppa dem fria.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Röda sten-åtalet en fars – lägg ner det och släpp männen fria”

Kommentarer inaktiverade.