Misslyckade polisingripanden

I  Göteborg fick två civilklädda poliser för sig att de skulle gripa en man inne på förlossningsavdelningen på Östra sjukhuset. mannen var efterlyst för ett brott, närmare bestämt rån, i ett annat land. Slagsmål utbröt och föräldrar med nyfödda barn fick fly åt alla håll. Jag kan inte se annat än att poliserna borde gjort gripandet när mannen kom ut. Kanske skulle de också redan från början ha begärt in förstärkningar så att slagsmål hade kunnat undvikas istället för att spela allan och leka machopoliser. Dessutom, hade det verkligen gjort speciellt mycket om han lyckats försvinna igen?

I Örebro skadades en man allvarligt då polisen sköt honom i vad som verkar vara ett ganska onödigt ingripande. Först slog mannen en polis i huvudet med  en glasflaska när polisen vill kontrollera honom och hans sällskap. Därefter sprang mannen från platsen och utgjorde inte längre nån fara för nån. Emellertid tyckte poliserna i Örebro att man med nödvändighet skulle gripas omedelbart så. Eftersom han visat våldsamma tendenser tidigare så var det kanske ganska obetänksamt och osmart av en ensam polis att försöka ingripa. Utan han borde kanske ha väntat på kollegor så hade man kanske kunnat ingripa och gripa mannen utan att skjuta. Å andra sidan, hade det verkligen gjort något om mannen kommit undan just där och då?

Två osmarta och uppenbart klantiga ingripanden av poliser som borde ha tänkt efter först. Det är inte bar polisarbete att agera på machovis, att skapa kaos bland föräldrar och nyfödda på en förlossningsavdelning eller att skjuta nån helt i onödan.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Polishataren i farten igen ser jag. Du verkar uppenbarligen inte förstå att folk har en SKYLDIGHET att lyda polisen och gör personen inte detta så får han/hon stå sitt kast.

  Vad gjorde polisen för juridiskt fel?

  • Jag förstår inte hur detta gör det lämpligare att riskera säkerheten för människor på en förlossningsavdelning?

   • Jag tycker att 4 poliser med vapen borde kunna klara av en hel del.
    Dags att sluta dalta med det kriminella packet.

    Polisen riskerade inte säkerheten utan det var den gripnes kompisar. De insåg uppenbarligen inte det olämpliga i att slåss
    inne i en förlossningsavdelning.

  • Det är ointressant om de gjorde nåt juridiskt fel eller inte. Och mycket riktigt accepterar jag inte polisen våldsmonopol eller att man har en skyldighet att lyda polisen. Det har man inte heller utan man har nödvärnsrätt gentemot polisen och man behöver inte göra som de säger om det uppenbarligen är fel eller innebär ett lagbrott.

   • Du accepterar inte polisens våldsmonopol….ojojoj…
    Jag accepterar polisens våldsmonopol och anser att ngt annat är änkbart eller du förespråkar vigilante och medborgargarden gärna i marxistisk anda?

    Du skall lyda lagen. Minns göteborgskravallerna..

    • Nej, jag accepterar inte polisens våldsmonopol. Göteborgshändelserna 2001 bevisar att jag har rätt (många poliser är överens med mig och jag har föreläst på Polishögskolan kring sådana här frågor). När det gäller 2001 ska du nog läsa de hundratals artiklar jag skrivit i ämnet inklusive min dagbok. Inna du försöker dig på en diskussion med mig i ämnet.

 • Ingripandet på BB borde ha skötts bättre, men att tycka att det är okej att låta en man löpa efter att han har slagit en flaska i skallen på en polis är ju inte riktigt samma sak. Våldsmän skall gripas.

  • Varför måste de gripas i alla lägen?