Stockholm: Vi är 94% som är mot nazistmarschen

Manifestation mot rasism och främlingsfientlighet i Kungsträdgården lördagen 10/12  klockan 12:00.

I riksdagsvalet 2010 fick Sverigedemokraterna knappt 6 procent av rösterna. Främlingsfientliga krafter över hela Sverige – från ”invandringskritiska” partier till nazistiska kampgrupper – såg detta som ett klartecken för att återigen gå till offensiv och sprida sitt rasistiska virus.

Lördagen 10 december 2011 kommer koalitionen Stoppa svenskfientligheten, som bland annat utgörs av de högerextrema organisationerna Svenskarnas parti, Förbundet Nationell Ungdom och Nationaldemokraterna, att arrangera ett fackeltåg i centrala Stockholm. Genom denna manifestation, som går av stapeln mitt under julhandeln och Nobelfesten, vill man sända ut ett tydligt budskap: Sverige är ett intoleransens och rädslans land. Enligt koalitionens hemsida är syftet att protestera mot ”de främmande folkminoriteterna” som ”går i direkt konflikt med vårt folk, vår kultur och vår historia.”

Vi, de 94 procent är emot rasism och främlingsfientlighet, tillhör inte detta så kallade ”folk”. Precis som vi efter förra årets val gick ut på Sveriges torg för att protestera mot Sverigedemokraternas intåg i riksdagen går vi nu samman för att visa vår avsky mot nazisternas fackeltåg. Vi är 94 procent, en överväldigande majoritet, som står för ett öppet och tolerant samhälle. Så länge vi finns på gatorna kommer inte högerextremister kunna skapa ett rädslans och intoleransens Sverige.

Vår mångfald är vår styrka. Vi uppmanar därför alla antirasistiskt sinnade medborgare att ansluta sig till en manifestation mot främlingsfientlighet i Kungsträdgården den 10 december klockan 12.00. Tillsammans håller vi nazisterna borta från våra gator!

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, 4, 5, 6AB, DN1, 2, 3GP,
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Advertisements

31 Replies to “Stockholm: Vi är 94% som är mot nazistmarschen”

  1. Var och höll föredrag för lite studenter idag, passade på att lägga in bilden där uppe som sista slide.

  1. Bra att du tar avstånd från nazisterna och jag förstår att du inte vill ha med deras smörja att göra. Men vänligen blanda inte in mig i deras dynga.

    1. Även i denna fråga? Så du är nazist alltså. Annars finns det väl ingen kontrovers med vänsterextremister i nazistfrågan.

     1. Allt är inte svart och vitt. Jag kan stå för tolerans och människovärde utan att gå med i er vänsterextrema marsch.

     2. Nej, du kan vara för tolerans och människovärde, men du står inte för det om du inte står för det. Man str inte för något hemma på kammaren och du står inte för det i den här tråden.

     3. Sa jag inte. Men när stod du för det, alltså när stod du inför nazister och främlingsfientliga och sa, det här går jag inte med på, ni har fel?

      Lär dig skillnaden mellan att stå för något och att tyca något!

     4. Ja, och tolkarman allt man läser bokstavligt så är man en idiot. Eller som i detta fall ett troll.

     5. Att anse att någon är ett troll eller uppför sig som ett troll är inte ett personangrepp. Ditt agerande i debatten tyder på att du mycket väl kan var ett troll. Men än så länge har du inte gått för långt.

 1. Nonsens. Allt hat och fördömande är hat och fördömande – oavsett i vilken riktning man hatar och fördömer. Det finns hat mellan invandrargrupper. Det finns hat av svenskar. Det finns hat mellan idrottssupportrar. m.m. m.m.

  Ta och slå ett slag för förståelse och tolerans i stället. Förståelse och tolerans mellan alla människor och åsikter. Kramas mera!

  1. Precis, imorgon i kungsträdgården slår vi ett slag för toleransen och människovärde!

   Allt hat är heller inte dåligt. Som Doktor Kosmos sa: Om inte min farfar hatat statarsystemet så hade du plockat potatis år greve von Röv idag istället för att spela i ditt lilla skitband.

    1. Om en Sverigedemokrat bestämmer sig för att stå för tolerans och människovärde så är han/hon välkommen. Om inte så kan vi inte hindra honom från att dyka upp iaf, bara nazister och Sverigedemokrater vill inskränka rörelsefriheten på allmän plats för sina demonstrationer.

     1. Ja, de vill inte att antirasister går på deras demonstrationer, de vill att det allmänna rummet skall vara deras allena när de demonstrerar. Men allmän plats är öppen för alla att besöka, precis som varje demonstration på allmän plats är öppen för alla oavsett åsikt.

     2. Detta är för övrigt anledningen att en motdemonstration i princip inte behöver tillstånd. Det är helt enkelt antirasister som ger sig dit för att besöka en rasistdemonstration.

 2. För någon tid sedan var det en artikel i tidningarna om Nordkorea. Det var en Kim Hye Sook som vittnade om hur det gick till där.

  Jag ser inga bloggar från vare dig dig eller någon annan på vänsterkanten.

   Den 28 juni i år var det en artikel i svenskan med rubriken ”Dödens ideologi är fortfarande rumsren”. Ingen av er som annars är så pigga på att skriva kommenterade den trots den provokativa titeln.

  Hur kommer det sig att ni inte vill skriva om vittnesmål och artiklar som är kritiska mot vänsterdiktaturerna?

  1. Ok, och vad har det med posten att göra? Inget?! Du har uppenbarligen ingen koll på vänsterbloggar, du ville bara göra en association mellan Svensson och Nordkorea, vilket är helt absurt, samtidigt som du försöker göra den trollinsatsen så bagatelliserar du nazismen, den enda ideologi som dödar folk i Sverige. Skärpning!

   Jag kan debattera Nordkorea med dig, men jag tvivlar på att du har kunskaper till att göa det. Nån rationell kritik av regimen där klarar du inte av.

Kommentarer inaktiverade.