Katrin Zytomierska, pigavdrag och klassförakt

Den fisförnäma och obehagliga bloggaren tillika moderaten Katrin Zytomierska hotade en tidigare barnflicka på sin blogg och hotar att förstöra hennes liv i såväl USA som i Sverige. Enbart för att barnflickan, en ung polska, inte längre vill arbeta för den odrägliga (om vi ska döma efter hennes blogg) Zytomierska och hennes lika odräglige man Bingo Rimér (om vi ska döma av det jag läst om karln). Ann Ighe skriver bra om det hela i  Ord & Bild, Fuck you right back,  a Kulla-Gulla:

I ett blogginlägg talar Zytomierska om att den barnflicka som hon har haft anställd har ”rymt”. Rymmer gör fångar, rymmer gör omyndiga barn från sina föräldrar. Och ”rymt” menar Zytomierska att denna ”enkla bondjänta” har gjort. Hon förmodas ha tagit sig till släktingar i USA och hennes förra arbetsgivare tänker nu göra allt för att förstöra hennes framtid. Blogginlägget ger vid handen att Zytomierska är en självupptagen, barnslig och häpnadsväckande elak människa, som själv anser att hon är för snäll. För det är häpnadsväckande elakt att ange människor för polis och amerikanska invandringsmyndigheter med den enda motiveringen att de minsann ska få för att de visar sig otacksamma mot snälla, rikare människor som köper H&M-kläder till fattiga barn. Det är häpnadsväckande elakt att vilja förstöra en ung människas liv, vilket Zytomierska säger att hon vill. Hon lägger ut namn och bild på den person som påstås ha svikit henne och hävdar att hon vill att det är hennes text människor ska läsa om de googlar på kvinnans namn. Och Zytomierska hotar den unga kvinnan rakt av: ”Jag önskar henne allt ont och jag kommer aldrig tillåta henne ett liv i Sverige. Hör jag att hon kommit till Sverige för jobb så kommer jag att sätta stopp för det. Jag har gjort det förr och jag gör det med lätthet igen. Jag har mycket information om den här tjejen som gör henne till en opålitlig och ond människa.”

[…]

RUT-Sverige är inte bara de försvunna skatteintäkterna och de skamliga vårdvinsternas land. ”Barnflickan” – denna märkliga benämning på unga kvinnor som tar hand om andras barn i deras hem – är här igen, på bred front. De passar barn och fyller i luckorna i livspusslet, och en del av dem är inte nöjda med sin lott, fast de fått skönhetsbehandlingar och extra hemresor av matmor.

Det Zytomierska ger uttryck för ärt inget annat än gammalt unket klassförakt. Förakt för arbetarklassen, förakt för vanligt folk. Vi ska gör som överklassen vill och när vi inte gör det bestraffas vi. Barnflickan ska få sitt liv förstörts av Katrin Zytomierska för att hon vill göra som den obehagliga Zytomierska vill och inte längre vill arbeta för Zytomierska och Rimér. Agerandet från Zytomierska, det öppna klassföraktet, det är sådant som följer i pigavdragets (RUT) spår. Det är en konsekvens av regeringens politik. av ökade samhällsklyftor.

Läs också: Herrskap och tjänstefolk – det är vad pigavdraget handlar om 

Facebook.

Intressant?
Bloggat om klassamhället: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Nja, nu tycker jag nog du slirar på sanningen. Vad jag förstått så har familjen Bingo/Katrin åkt till USA ett par månader för att Bingo ska kunna söka lyckan där. Tanken var att ta med sig barnflickan som redan jobbat ett tag för dem i Sverige. Eftersom unga polacker utan pengar inte kan få visum till USA (Polen är inte med i det amerikanska visumprogrammet som Sverige bl a är med), så gick Katrin/Bingo med på att sponsra ett visum där jag gissar att de fick skriva under en ”Affidavit of Support” där de tar på sig ansvaret för barnflickans uppehälle. Sen har barnflickan uppenbarligen stuckit till släktingar i Chicago för att hoppa av till USA. Antar jag.

  Sett i det perspektivet tycker jag nog ordet ”rymt” är ganska OK att använda. Barnflickan stod faktiskt under Katrins ansvar. Jag kan också förstå ilskan över att någon utnyttjar situationen på detta sätt och skapar trassel för familjen på flera olika sätt där Katrin t o m kan misstänkas för brott.

  Sen ursäktar inte det bloggposten där hon hängde ut vedebörande men jag tycker ändå att man får nyansera det hela.

  • En som fått uppehållstillstånd i USA är inte tvungen att stanna hos den hon arbetade när hon kom dit. Inte heller är arbetsgivaren ansvarig på det sätt som du uttrycker det. Ordet rymt är befängt. Barnflickan är inte livegen.

   Det finns ingen som helt ursäkt för Zytomierskas beteende. Sen vet jag inte varför jag skulle slira med sanningen. Jag återberättar ju ingenting av händelseförloppet. Det är ointressant för mig.

   • Erik Ferrari

    Ett visum med villkor är inte detsamma som uppehållstillstånd. Det borde du veta som har släkt i USA. Och flickan är inte livegen. Vill hon inte jobba hos de i mitt tycke osympatiska Bingo/Katrin så kan man åka hem till Polen. Inga problem. Så var nu inte fallet. Den dagen hon lämnar sin anställning så faller hennes visum och då har hon ingen rätt att stanna i USA. Och ett ”affidavit of support” ger visst vissa skyldigheter. Läs på!

    Anledningen till att jag tycker du slirar med sanningen rör det faktum att du citerar ett sjok text med felaktigheter utan rättelser.

    Men låt oss vara överens Katrins beteende var felaktigt. Där skriver jag under. Man sparkar inte nedåt!

    • Erik Ferrari

     Lägger till en länk om ”Affadavit of Support” för att förtydliga: http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3730.html

    • Men hon vill ju vara i USA. Det är inte vår uppgift att bestämma var folk vill eller ska bo. Inte Zytomierskas heller. Jag kan det US-amerikanska systemet med visum osv. Men vill inte uppehålla mig i detaljer just på grund av min dotter och hur hon hamnade i USA.

     Okej. Om citatet från Ann. Jag ska läsa igenom och göra tillägg i min egen text.

     • Erik Ferrari

      Fair enough. Där är jag med. Tack!

  • Slaveri är inte lagligt hördu.

 • Det är lätt att hålla med dig, Anders. 

 • AnnaMaria Risberg

  Katrin Zytomierska visar tydligare än någonsin att hon har en personlighetsstörning (kanske patologisk narcissism). Hennes människosyn är och har alltid varit vidrig. Märkligt att ingen i hennes närhet stoppar henne. Kvinnan är fullständigt omdömeslös och drivs av hat, vilket får konsekvenser för andra, i detta fall en utsatt flicka. Vill inte tänka på vilka konsekvenser hennes agerande kan få. 

 • Pingback: Banta med mobbning!? | Svensson()