Kortedala: Man skjuten i rygg och ben

Igår kväll, måndag, sköts en man i ryggen och i ett ben på en gångbana vid Hundraårsgatan i Kortedala. Mannen som är i 20-års åldern var dock inte värre skadad än att han kunde ta sig till en lägenhet i närheten. Det inträffade är en av fler skottlossningar i Kortedala under kort tid. Om de har samband med varandra är oklart och det är också oklart om det handla rom rån, knarkaffärer eller uppgörelser inom den organiserade brottsligheten. Oavsett vilket så är det obehagligt för alla som bor i Kortedala.

Den här typen av händelser tycks ha blivit vanligare, i vilket fall som helst har uppgörelser mellan gangstergäng ha blivit vanligare även om brottsligheten i stort inte ökar utan minskar. Det finns ingen möjlighet att få bukt med den här typen av saker så länge politiken i Sverige handlar om att öka klyftorna och segregationen. Stora sociala klyftor skapar en social grogrund för gangsterverksamhet och brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements