5 döda och 120 skadade i Liège

De första rapporterna från vansinnesdådet i Liège underskattade antalet offer för granaterna och skottlossningen. Totalt är det mer än 120 skadade och minst 5 döda enligt de rapporter som kommit senare. Enligt belgiska medier är det troligt att dödstalet kommer att stiga ytterligare. Vad jag förstår har den femte döda personen hittats i gärningsmannens bostad. Attentatet utfördes av en man vid Nordine Amrani, en känd kriminell som tidigare dömts för vapenbrott, häleri och narkotikabrott.

Belgiska myndigheter vidhåller att det inte handlar om ett terrordåd utan om ett vansinnesdåd utfört av en ensam man som dessutom dött på platsen. Troligen har han skjutit sig själv. Orsaken till mannen handlande är fortfarande höljt i dunkel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Anonym

    Medierna i  Sverige döljer noga gärningsmannens etniska ursprung till skillnad från media i våra grannländer…