Rimligt att anställda åker gratis

Det är som jag ser det helt rimligt att anställda inom kollektivtrafiken i väst åker gratis. Jag skulle inte kalla det tjuvåkning. Det är att jämföra med när kontorsanställda läser tidningar och egna mejl på arbetstid. Nåt uppseendeväckande eller konstigt är det i alla fall inte att kontrollanter och förare i Göteborg åker kollektivt utan att betala. Det är i själva verket rimligt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • men att en kontorist läser mail och tidningar under arbetstid tycker jag endast bör tillåtas om det inte inverkar på deras arbete. Många missbrukar internet på arbetstid

  • Vad villl du ha sagt med det? bara provocera? Eller?

 • Håller med om detta, men det betyder också att de borde ha kort som gäller även på fritiden. Kommer ihåg att det var väldigt massa rabalder i stockholm då de skulle göra de anställdas kort ogiltiga på fritiden – kommer inte exakt ihåg vad som hände därefter dock, men jag tror att de anställda vann, och alltså fortfarande har kort som är giltiga även på fritiden – till skillnad från västtrafik alltså

  • Jag har ingen synpunkt på hur det organiseras.

  • Anonym

   Det stämmer, heltidsanställda och deltidare som jobbar mer än ett visst antal timmar per kvartal har tjänstekort som förmån.

 • Bengt Söderberg

  Som anställd av en underleverantör till VT är jag aningen partisk men förstår inte vad all uppmärksamhet handlar om, alla jobb har någon liten fördel (bilmek som använder jobbets verktyg, kontorspersonal som surfar lite privat, journalist på GP som läser tidningen gratis etc.) Tror de flesta som beklagat sig skulle vara värda en liten granskning själva 🙂