Saab i konkurs

Saab Automobil har nu begärts i konkurs och Victor Muller säger att han har gett upp (eller?). Men sanningen är nog att han inte längre behöver Saab. Det finns inte mer pengar att lura till sig i form av arvoden, lön, lån, bidrag och uteblivna betalningar till underleverantörer och fastighetsägare. Inte heller behövs Saab längre för Vladimir Antonovs plundring av baltiska banker eller för tvätt av pengar som tjänats på mindre rumsrent vis nånstans i Antonov-imperiet. Vladimir Antonov har varit den som backat upp Victor Mullers finansiellt.

Företaget där jag jobbade i stort sett hela 1980-talet finns snart inte mer. Den tid jag arbetade i Saab var i stort sett den enda tid när företaget gick bra. Då var vi 900 arbetare och 200 tjänstemän på fabriken i Getebergsäng i Göteborg. Snart blir monteringsfabriken i Trollhättan lika tom som den gamla växellådsfabriken i Göteborg är. Utom den byggnad där jag arbetade. för där har Liseberg flyttat in.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Dresscode:Black, Cornucopia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements